Endagstur til Pompeii og Vesuv

Som en ekstra overraskelse på vores tur til Rom, havde Nat også arrangeret en tur til Pompeii.

Vesuv og Pompeii

Jeg har ønsket at komme dertil siden skoletiden, hvor vi lærte om Romerriget og hørte historien om Pompeii, der blev dækket af aske fra et vulkanudbrud fra Vesuv. At se byen gjorde et større indtryk på mig end jeg havde forventet og oplevelsen sidder stadig under huden på mig.

Nat havde booket en guided bustur gennem City Wonders og det var helt fantastisk. Vi havde to virkelig engagerede guider med i bussen og især den ene, kunne en masse gode historier om Italien.

Vi mødte op ved Piazza del Popolo kl. 7 om morgenen for at tage på en 3 timers køretur til Vesuv og Pompeii. Vi gjorde holdt på en lille café, da vi var ca. halvvejs. Busturen varede længere end flyveturen fra København til Rom, men guidernes underholdning gjorde at turen slet ikke føltes nær så lang.

Vesuv

Vesuv

Vi startede dagens eventyr med at bestige Vesuv. Bussen kunne heldigvis køre ret langt op ad bjerget, men det sidste stykke mod toppen skulle vi gå. Jeg vil anbefale, at du venter lidt med at gå opad, når du er kommet ud af bussen, eller tager det meget stille og roligt det første stykke op. Bjergluften er meget tynd og man kan nemt tabe pusten, indtil man lige har vænnet sig til det. Når man er kommet over det første stykke, så føles opstigningen ikke nær så hård, så lad være med at give op.

Vesuv

Det er intet mindre end fantastisk at komme op på toppen af Vesuv. Udsigten over Napoli og Capri er smuk og betagende og hvor mange kan lige sige, at de har kigget ned i krateret på en vulkan. Sikken et syn!

Vesuv

Turen ned af bjerget gik selv sagt noget nemmere end opstigningen og vi var snart tilbage i bussen på vej mod et hotel, hvor vi skulle spise napolitansk pizza til frokost.

Der er ‘stor’ forskel på pizza i de forskellige regioner i Italien – i hvert fald ifølge italienere. Vores guide fortalte historien om, hvordan pizza Marguerita havde fået sit navn. Om historien er rigtig er der ingen der ved, men den er god. Nat fortalte den til pigerne, da vi kom hjem og Eva vil næsten hver dag høre historien og insisterer på, at Nat fortæller den på engelsk med italiensk accent. Så sjovt!

Pompeii

Efter frokost var det endelig tid til at opleve Pompeii. Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men vores oplevelse oversteg langt, hvad jeg havde forestillet mig.

Pompeii

Vi havde den mest fantastiske lokale guide. En ældre herre, som havde boet hele sit liv ved Pompeii og vidste alt, hvad der var at vide. Han talte fint engelsk og havde god humor.

Pompeii

Pompeii

Vi startede med at se gladiatorenes øve-arena og de små ‘bure’ de havde opholdt sig i. Det var spændende at se og jeg forestillede mig at resten ville være lidt museums-agtigt med udstillinger af bevarede genstande. Men vi var overraskede og imponerede over hvor stort området var og hvor meget, der er blevet udgravet og bevaret. Det er en hel by, som man har adgang til. En 2000 år gammel by, som blev ødelagt af et vulkanudbrud. Mange bygninger mangler taget og flere er bare ruiner, men der er virkelig meget som er velbevaret.

Pompeii

Pompeii

Mens vi blev guidet gennem byen, kunne vi sagtens fornemme fortidens levemåde, den kultur og de glæder, de har haft dengang. Men også de rædsler som byens indbyggere oplevede, den dag for næsten 2000 år siden. Det er med en vis ærefrygt, at man begiver sig rundt i de brostensbelagte gader.

Pompeii

Uanset hvor historieinteresseret man måtte være – eller ikke være – så er Vesuv og Pompeii en kæmpe oplevelse og jeg kan kun anbefale at man tager dertil.

 

7 kommentarer til “Endagstur til Pompeii og Vesuv”

  1. Hvis du får chancen for at komme derop, må du endelig ikke lade dig snyde for den oplevelse. Jeg er selv i dårlig form, og hey, jeg klarede det 🙂

 1. Pingback: Fremantle, Australiens hyggeligste havneby - Helt op til månen

 2. Tina Irmgarth

  Hej Malene Dejligt skriv om jeres weekend i Rom og tur til Pompeji. Min kæreste og jeg skal til Rom på en kort ferie fra 9.-14 august. Må jeg høre hvor længe det er siden I var afsted? Om man stadig har mulighed for at bestille en dagstur til Pompeji? Glæder mig vildt meget til at skal på en kulturel ferie. Mvh. Tina Irmgarth

  1. Hej Tina. Ihh jeg er misundelig 🙂 Vi var afsted i maj sidste år og havde en helt fantastisk ferie. I kan sagtens komme til Pompeii. Vi brugte City Wonders, men jeg er sikker på at der er flere andre selskaber som tilbyder turen. Jeg håber I får en skøn ferie <3 Kh. Malene

 3. Jeg har også været fascineret af vulkaner og historien om Pompeii siden jeg var barn, jeg har dog stadig til gode a besøge byen og Vesuv.

  Der var alt for mange ting i selve Rom jeg også bare måtte se, da jeg tilbragte en uge i byen med min mor og søster.

  Romerrigets storhedstid har altid været så spændende at læse om, så jeg tog pusten fra de andre to med alle de ting jeg bare skulle nå 😉

  1. Jeg har det på nøjagtig samme måde 🙂 Jeg kunne godt have brugt meget længere tid i Rom, men jeg synes at vi fik det vigtigste med på kort tid. Og jeg er SÅ glad for at vi også nåede Pompeii. Det var simpelthen fantastisk <3

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen