Er Den Blå Lagune et besøg værd?

Det var med lidt blandede forventninger, at jeg bookede et besøg i Den Blå Lagune til vores ferie på Island. Jeg havde hørt lidt delte meninger, bl.a. at det er alt for overfyldt, turistet og ikke pengene værd, men også at det er et must når man besøger Island.

Jeg bestemte mig for, at vi måtte prøve det. Tænk hvis det virkelig var alle pengene værd og vi bare sprang det over, når nu vi var så tæt på.

Den blå lagune, Island

Så… for at svare kort på spørgsmålet: JA! Den Blå Lagune var højdepunktet på vores tur til Island. Især for pigerne. De syntes det var det bedste de nogensinde havde prøvet.

Jeg havde skruet mine forventninger helt ned og forestillede mig, at der ville være alt for mange mennesker, dårlige omklædningsforhold og bare alt for besværligt.

Men alt det blev gjort til skamme. Jeg synes virkelig at Den Blå Lagune er fantastisk. Og det samme gjorde resten af familien.

Den Blå Lagune

Når man kommer kørende mod Den Blå Lagune, er det svært at forestille sig, at man er på vej mod noget helt spektakulært. Landskabet er øde og fladt. Først når man er helt tæt på, opdager man det flotte lyseblå vand mellem stenene.

Den blå lagune, Island

Ved ankomst får man udleveret armbånd, som bruges både til at låse sit skab i omklædningen og til at købe drinks og mad i lagunen.

Omklædningsområdet er flot og moderne og der er god plads. Der er skabe til at låse sine ting ind og private brusekabiner. Og så er der båse med store spejle, så man kan ordne hår og makeup efter badet.

Lagunen er kæmpe stor. Da vi var der, synes vi overhovedet ikke at der var overfyldt. Ja, der er mange mennesker, men ikke så mange som i vores lokale svømmehal lørdag formiddag. Der er masser af små afkroge man kan undersøge. Pigerne var især vilde med at svømme i grotter og under broer.

Den blå lagune, Island

Mens man nyder livet i det varme vand kan man tilføje lidt ekstra luksus med en drink eller to i poolbaren eller få en ansigtsmaske på.

Hvis man bliver sulten kan man købe mad i cafeen eller spise i restauranten.

Hvad skal man tage med ind?

Lad håndklædet og hårtørreren blive i bilen. Håndklæder er med i prisen og kan udskiftes hvis det bliver vådt. Omklædnings- og baderummene er veludstyrede med hårtørrer, sæbe, balsam og selv vatrundeller og vatpinde.

Det eneste du skal medbringe er badetøj, shampoo, hårbørste og skiftetøj. Og selvfølgelig et godt kamera, som kan tåle vand. Der er så smukt, at besøget bare skal foreviges.

Jeg har selv købt et [reklamelink] Nikon Coolpix w150 som vi har brugt ved mange lejligheder. Også i Australiens Great Barrier Reef. Det tager virkelig gode billeder under vandet og er nemt at have med rundt, da det ikke fylder ret meget.

Gode råd

Kom tidligt. Vi var der kl. 10 og kunne gå lige ind. Der var heller ikke overfyldt i lagunen på det tidspunkt. Da vi gik derfra ved 14-tiden var der lang kø ved indgangen.

Planlæg besøget i forbindelse med ankomst eller afrejse til/fra Island. Den Blå Lagune ligger ret tæt på lufthavnen. Ved parkeringspladsen er der opbevaringsplads til bagage, så du ikke behøver at slæbe det hele med ind eller efterlade det i bilen.

Mineralerne i vandet er godt for huden, men absolut ikke for håret. De anbefaler at man smører håret ind i balsam og sætter det op (hvis man har langt hår) og undgår at få håret under vand. Der er balsam til formålet i badeområdet.

Drik vand! Vandet i lagunen er varmt og man kan hurtigt dehydrere, selvom man ikke lige tænker over, at man er tørstig.

Islands blå lagune
Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print

xoxo Malene

1 kommentar til “Er Den Blå Lagune et besøg værd?”

  1. Pingback: Vores rejseår 2019 - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen