Fremantle, Australiens hyggeligste havneby

Fremantle er den skønneste lille havneby lidt syd for Perth. Den emmer af liv og feriestemning og er fuld af caféer, ishuse og historie.

Det tager ca. en halv time at køre til Fremantle fra Perth. På trods af store parkeringshuse, kan det være svært at finde en parkeringsplads i centrum på visse tidspunkter, men ved færgehavnen ved siden af WA Maritime Museum er der oftest muligt at finde en plads. Det tager kun 5-10 minutter at gå derfra.

Hvis du ikke har bil, går toget direkte til centrum og det tager ikke længere tid. Du kan også sejle til Fremantle på et River Cruise på Swan River fra Perth

Fremantle

Nat, pigerne og jeg kørte til Fremantle på en dejlig søndag. Vi startede med et spændende besøg i WA Maritime Museum. De havde en udstilling om Pompeii og Romerriget, som vi rigtig gerne ville se, fordi vi næsten lige har været i det rigtige Pompeii. Det var en fin udstilling og selv Eva var meget interesseret i at lære om vulkaner og lavede alle opgaverne i den børneskattejagt hun havde fået i hånden ved indgangen. Lea virkede til gengæld ret ligeglad.

Efter museet mødtes vi med min kusine og hendes drenge og spiste frokost ved det skønne Fishing Boat Harbour. Eftermiddagen brugte vi på at gå lidt rundt i byen, spise is, nyde stemningen, gå på marked og lege.

Hvad skal du se i Fremantle?

Fængslet

En af de største turistattraktioner i Fremantle er fængslet. Det blev bygget af fanger i 1850’erne og var i brug indtil 1991. Idag er det åbent for offentligheden og der er et utal af guidede ture. Du har fx mulighed for at komme med ned i gangene under fængslet eller se nogle af de flugtruter, som fangerne har haft mere eller mindre held ved.

Esplanade Park

Tag et kig over byens tage fra det store pariserhjul på Esplanaden lige ved siden af Fishing Boat Harbour. Området er perfekt for børn med legeplads, skateboardbane og masser af andre aktiviteter

Fremantle

Fremantle Markets

Udover at gå en tur ved Fishing Boat Harbour, spise frokost på en af de mange caféer ved vandet og selvfølgelig spise is, så er Fremantle Markets et must, hvis du er der i weekenden. Markedet er åbent fredag, lørdag og søndag og har alverdens boder og stande, hvor du kan købe alt hvad hjertet begærer af kunst, souvenirs, tøj, smykker osv. Den bagerste del af markedet er fuldt af friske råvarer og boder som sælger lækker mad. Du må endelig ikke snyde dig selv for en fyldt pandekage, som er en af mine favoritter på markedet. Du finder boden, hvis du går til højre ved indgangen. Boden ligger lags væggen på højre side.

The Round House

The Round House, som blev bygget i 1830 er Western Australias ældst bevarede bygning. Den er helt klart et spændende besøg. Fra den ene side er der smuk udsigt over havet og fra den anden kan du se Arcs d’Éllipses, som fra alle andre steder end trappen op til The Round House bare ligner tilfældig gul maling.

Læs også: Postkort fra Western Australia

Fremantle

Welcome Walls

Ved havnen og WA Maritime Museum finder man de berømte Welcome Walls, som er over 400 plader fyldt med navne på de immigranter, som i sin tid ankom til Western Australia med skib for at starte et nyt liv.

Fremantle Welcome walls

Alle personnavne, skibets navn og ankomstdato er noteret, men ikke i nogen bestemt orden, så man kan bruge ret lang tid, hvis man søger efter en bestemt person. Efter lidt tids søgen fandt vi min mor og hendes søskende og forældre.

Fremantle Immigration wall

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen