Kompensation ved aflysning eller forsinkelse af flyrejse

[indlægget indeholder reklamelinks] Da vi skulle til USA i sidste måned, endte vi med at blive et helt døgn forsinket pga. tekniske problemer. Det var selvfølgelig meget irriterende, men den kompensation vi endte med at få vejede en del op for det. Med EU forordningen er man nemlig berettiget til op til 4500 kr. pr. rejsende, afhængig af hvor lang tid man er forsinket og langt man skal rejse. Hos nogle rejseselskaber kan det være utroligt svært og tidskrævende at hente pengene hjem selv. Men der er hjælp at hente hos fx Flypenge eller Dansk Flyhjælp som, mod en procentdel af din kompensation, gør alt arbejdet for dig.

Kompensation ved flyrejse

Aflysning af vores fly

I vores tilfælde havde vi booket fly til Washington DC med afgang torsdag middag. Vi mødte op i lufthavnen kl 10 og alt forløb efter planen, indtil lidt over en time efter vi var lettet, hvor kaptajnen meddelte at flyet måtte returnere til København pga. tekniske problemer. Det gav lidt uro blandt passagerene, men personalet var virkelig gode til at berolige og forklare situationen. Især da vi blev mødt af en parade af brandbiler og ambulancer da vi landede.

Først ventede vi i flyet. Derefter skulle vi vente ved gaten på yderligere information. Da flyet blev meldt aflyst ventede vi ved Passagerservice på at blive ombooket. Til sidst ventede vi på vores baggage som, sammen med en del andres, var blevet glemt på en bagagevogn et sted. På trods af at vi bor ret tæt på lufthavnen, var vi først hjemme kl 19. Pigerne klarede heldigvis hele situationen i højt humør. De har trods alt fløjet 12 gange de sidste 4 måneder, så de er ret rutinerede efterhånden.

Fredag stod vi så op og startede hele rutinen forfra, som var det Groundhog Day. Heldigvis kom vi dog hele vejen til Washington DC og nåede mindehøjtideligheden for min svigerfar, som var formålet med rejsen. Vi var heldigere en gutten, som sad i nærheden af os, som havde udsigt til at komme for sent til sit eget bryllup.

Forsinkelse flyrejse

Stor kompensation

Vi endte med at få den maksimale kompensation på 4500 kr. hver, hvilket var langt mere end vi havde regnet med eller håbet på. Hvis det ikke var for Flypenge og Dansk Flyhjælp havde vi ikke vidst, at der var mulighed for kompensation. Der var ingen i flyet eller i lufthavnen, som gjorde os opmærksomme på det.

Hvis du indenfor de seneste 3 år har oplevet at blive forsinket i mere end 3 timer, eller dit fly er blevet aflyst, så kan du også have krav på kompensation på op til 4500 kr. Det er da også værd at tage med!

3 kommentarer til “Kompensation ved aflysning eller forsinkelse af flyrejse”

 1. Hej Malene.
  Ja, det er absolut værd at huske, at der er den mulighed.
  Jeg har netop fået udbetalt penge for en rejse, der ligger tre år tilbage.
  Så ja, det kan tage noget tid, men det fungerede godt for os. Jeg mener det var Flyforsinkelse.dk, vi brugte:-).
  Mvh. Hanne

 2. Hej Hanne. Godt at høre, at du også har haft held med at få kompensation. Og tak for tippet med det firma du brugte <3 Der er sikkert mange af dem derude. Hav en dejlig dag <3 Malene

 3. Pingback: Eventyrlig vinterferie i Lapland - Helt op til månen - Rejser

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen