Smukke Rottnest Island – quokkaernes hjem

Lige udenfor Fremantle ligger den kun 19 km2 store ø, Rottnest Island, som er hjem for Australiens nuttede Quokkas. Da en hollandsk kaptajn i sin tid opdagede øen, troede han at de små quokkas var rotter og at øen var en stor rotterede. Han døbte øen Rotte Nest og navnet har hængt ved lige siden. Selvom de nuttede quokkas godt kan minde om kæmpe rotter, så er det dog langt fra tilfældet. Quokkas er pungdyr, ligesom mange andre af Australiens vilde dyr og er langt fra et skadedyr.

Rottnest Island quokkas

Rottnest Island quokkas

Det er forbudt at røre de små quokkas, men når de ligefrem selv kommer og krammer ens knæ, så er det svært ikke at komme til at røre lidt.

Rottnest Island quokkas

For at komme til Rottnest Island skal du med fly, færge eller egen båd.

Der er tre færgeruter som sejler til Rottnest Island og priserne varierer lidt efter hvad tid på dagen du vil afsted og hvor længe du vil blive der. Det er en god idé at booke turen på forhånd, da der hurtigt bliver udsolgt på visse afgange.

Du kan også vælge at flyve til øen og der er flere muligheder med både taxifly, privat fly og helikopter. Afhængig af hvor mange mennesker i er, er det ikke så meget dyrere at flyve.

Læs også: Postkort fra Western Australia

Da vi tog derover var det en ret blæsende dag. Sejlturen derover var derfor noget af en oplevelse. Mens nogen nærmest skreg i rædsel, så hvinede Lea af fryd, som var det en rutsjebaneforlystelse i Tivoli. Jeg var overrasket over at der ikke var nogen der blev dårlige. Ihvertfald ikke i den del af færgen vi sad på. Hjemturen var noget mere rolig, men stadig med gode bølger.

Vi var kun på øen på en eftermiddagstur og vi nåede både at spille minigolf, spise is og hygge lidt på stranden. Hvis vi havde haft længere tid, så ville jeg rigtig gerne have oplevet noget af alt det som øen har at byde på.

Rottnest Island

Hvad kan man opleve på Rottnest Island

Det er muligt at deltage på forkellige busture eller guidede segwayture og gåture på den lille ø. Eller du kan leje en cykel og køre øen rundt i eget tempo.

Du kan lære lidt om øens historie på museet og galleriet.

Trænger du til ren afslapning er der et spa på Rottnest Lodge med massage, manicure og ansigtsbehandlinger.

Og ellers er der selvfølgelig masser af mulighed for afslapning og vandaktiviteter på strandene på øen.

Rottnest Island

Der er masser af muligheder for overnatning på både campingplads, sovesale, hytter, hostel og hoteller og der er noget til enhver pris.

Rottnest Island

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen