Sommerferie på den svenske ødegård

Vi er netop kommet hjem fra ferie på den svenske ødegård, som vi har lånt af min tidligere chef. Det var en noget anderledes ferie end vi plejer at holde, men hold op det var hyggeligt. Normalt foretrækker vi at inkludere en masse kultur og oplevelser, når vi rejser udenlands. Men denne gang havde vi fokus på nærvær og afslapning. Og det er i den grad noget man kan opnå langt ude i de svenske skove.

Den svenske ødegård

Ødegården ligger i nærheden af Vittsjö i Skåne, kun 2 timers kørsel fra Malmö, på den smukkeste naturgrund jeg har set. Vi udbrød et samlet ‘wow’ da vi stod ud af bilen. Udsigten over grunden er simpelthen betagende.

Den svenske ødegård

Den svenske ødegård

Huset er så hyggeligt og i gennemført nordisk landstil med opholdsstue, spisestue, køkken og badeværelse i stueetagen og tre soveværelser ovenpå. Da det er et privat sommerhus, vi har lånt, har jeg valgt ikke at vise billeder af huset indefra.

Der er ingen tv eller internet i huset og kun sparsomt telefonsignal. Så vi har brugt tiden indenfor på at spille spil, tegne, læse bøger og lege. Udendørs har vi sejlet i kano på søen, lavet bål, kigget efter svampe og fundet en masse krible-krabledyr i den svenske natur. Hvis det stod til Eva, havde vi haft både en baby-frø, en græshopper, en regnorm og en bille med hjem som kæledyr. Vi fik hende heldigvis overbevist om, at de hellere ville blive i Sverige med deres familie.

Den svenske ødegård

Den svenske ødegård

Den svenske ødegård

Elg-safari

Vores eneste udflugt, bortset fra en tur til købmanden for at proviantere, gik til en nærliggende Elg-park. Her så vi nogle af Sveriges store elge, smagte elg-kød på caféen og spiste is. Elg-parken er et stort lukket område, med en tre kilometer lang rute, som man kører igennem i egen bil eller i parkens safaritog. Det er lidt dyrt at komme ind og elgene er ikke særligt aktive, i hvert fald ikke den dag vi var der. Men jeg er glad for, at vi fik den oplevelse med alligevel.

Elgsafari

Elgsafari

Elgsafari

Jeg kan helt klart anbefale den form for ferie. Vi er vendt tilbage helt afslappede og fyldte af energi. Og det har været lærerigt for os at være helt uden telefoner, tv og anden støj. Vi har bare haft hinanden til at underholde os med.

Nu er vi kommet hjem til Danmark og regnvejret igen. Uden udsigt til at besøge de varme lande denne sommer, vil jeg lade sydhavsstemningen komme til os og bage DENNE KAGE som smager af sol, pool og kolde mojitos

4 kommentarer til “Sommerferie på den svenske ødegård”

  1. Pingback: Popcorn over bål - Helt op til månen

  2. Pingback: Anbefaling: Legoland og anden del af vores ferie - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen