Elefantbørnehjemmet i Nairobi

På vores allerførste dag i Kenya besøgte vi elefantbørnehjemmet i Nairobi; Sheldrick Wildlife Trust.

Hjemmet tager sig af  forældreløse elefantunger og andre vilde dyr, som har oplevet traume i deres korte liv, fx. krybskytteri, skader, tørke og andet, og gør en stor indsats for at redde elefanterne, tage sig af dem og give dem masser af kærlighed.

Det var en stor oplevelse og meget lærerigt, at se hvor godt elefanterne trives på trods af deres hårde start på livet,

Elefantbørnehjem i Nairobi
Elefantbørnehjemmet i Nairobi

Hvordan kommer man dertil

Elefantbørnehjemmet har kun åbent for offentligheden 1 time hver dag fra 11-12. Der er ofte rigtig mange besøgende så kom i god tid.

Elefantbørnehjemmet ligger ca. 30 minutters kørsel fra Nairobi centrum. En taxi koster ca. 2000 kenyanske schilling og indgangen er 500 kenyanske schilling pr. person.

Du kan også besøge elefantbørnehjemmet som en del af en guidet tur rundt i Nairobi [reklamelink]

Besøg på elefantbørnehjemmet

Besøgende på elefantbørnehjemmet har kun adgang til en lille del af området for elefanternes skyld. Når gæsterne har samlet sig rundt om en lille indhegning, bliver elefanterne sluppet løs og kommer løbende ind i indhegningen for at få deres (kæmpe) sutteflasker med mælk.

Mens en af dyrepasserne fortæller om hjemmets historie, de daglige gøremål og de enkelte elefanter, oplever man på tætteste hold, hvordan de glade, små elefanter leger, tager mudderbad, sparker til bold og kaster med grene. Der er ingen tvivl om at de bliver taget godt af.

Man bliver helt varm om hjertet, når man hører, at de forældreløse elefanter, med succes bliver lukket ud til et normalt elefantliv i det fri, når de er klar til det og at de stifter familie og selv får unger. Faktisk er der født 35 elefantunger af de forældreløse elefanter der har været i Sheldricks pleje. Det er da livsbekræftende.

Elefantbørnehjemmet

Vær med til at hjælpe

Du kan støtte elefantbørnehjemmet og hjælpe elefanterne til et bedre liv ved at donere et beløb til hjemmet eller ved at adoptere en elefantunge.

Det koster kun 50 USD for et år og pengene går til alle elefanterne. Som adoptivforældre får du et certifikat, en månedlig opdatering om din elefant og du kan få lov til at besøge hjemmet uden for normal åbningstid.

Se mere om om adoption på Sheldrick Wildlife Trust

Vi har adopteret Enkesha; en kun 1 år gammel elefant, som blev fundet i Masai Mara med snablen fast i noget ståltråd fra en fælde. Det var strammet så godt til, at der var risiko for at den ville gå helt igennem og hun ville miste sin snabel. Hun blev bedøvet og taget med til elefantbørnehjemmet, hvor det lykkedes at redde snablen. Hun heler stadig. men hun er ved godt mod og nyder livet med de andre forældreløse elefantunger.

Elefant på elefantbørnehjemmet

Ikke kun for elefanter

Elefantbørnehjemmets hovedfokus er de forældreløse elefanter, men de arbejder hårdt for at beskytte og bevare al dyre- og planteliv i Kenya og tager sig også af små næsehorn, som har mistet deres forældre. I alt har centret i løbet af de sidste 40 år reddet 250 elefantunger og 17 næsehorn.

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print

xoxo Malene

Elefantbørnehjemmet i Nairobi

Husk at gemme denne guide på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

5 kommentarer til “Elefantbørnehjemmet i Nairobi”

 1. Pingback: En dag i Nairobi - Helt op til månen

 2. Wow, hvor lyder det som en unik oplevelse! Afrika står højt på min ønskeliste og livet er heldigvis langt, så det kan nås endnu.

  Har du nogle gode råd i forhold til planlægning af en rejse til Afrika?

  Bedste hilsner,
  Maria // CurlyCamper

  1. Det var fantastisk. Jeg bliver så rørt, når jeg besøger sådanne steder. Man kan bare mærke hvor meget energi de ligger i at redde dyrene.
   Jeg kan godt forstå at du gerne vil til Afrika. Det er en kæmpe oplevelse. Og selvfølgelig når du det en dag 🙂
   Mit bedste råd til sådan en rejse, er at sætte sig godt ind i hvad man vil opleve på forhånd og ikke undervurdere afstandene. Det tager noget længere tid at komme fra a til b, end det ville gøre på danske veje.
   Jeg håber du får mulighed for at krydse Afrika af på din liste

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen