Børnefødselsdag med is i lange baner

I weekenden holdt vi fødselsdagsfest for Evas og Leas venner og deres forældre. Det blev holdt i is-tema, mest inspireret af at Eva så gerne ville have haft et pool party, da hun havde fødselsdag, mens vi var i Australien.

Til et pool party hører jo fancy drinks og en masse is. Og det fik vi i rigelige mængder. Sol, varme og pool måtte vi så drømme os til, men vi havde en skøn eftermiddag.

Is børnefødselsdag

Jeg havde lavet en buffet, så alle selv kunne tage deres is og fylde forskellige toppings på. Jeg havde lavet vaniljeis, jordbæris, chokoladeis og appelsinis med chokolade. Derudover var der også en ‘kun-for-voksne is’ med kaffe og Baileys. Kaffe-Baileys-isen forsvandt lynhurtigt, men den var altså også super god og var sammen med appelsinisen de voksnes favorit. Børnenes favoritter var jordbær og chokolade.

Isen havde jeg lavet i foliebakker, og de var lige til at sætte i stålbakker med isterninger i bunden ved servering, så isen kunne holde sig frossen.

Se også: Evas fødselsdag i Frost-tema

Is jordbæris

Is chokoladeis

Is appelsinis

Jeg havde købt de sødeste isskåle i fine farver (kan købes lige HER [reklamelink]) til at fylde is i. Der er tilhørende skeer, som også er formet som isvafler. De er lavet af plastik, men heldigvis den type som kan bruges igen og igen. Jeg havde også nogle papbægre i pastelfarver. Og så havde vi dyppet isvafler i chokolade og krymmel. Det var også et stort hit hos børnene.

Is vaffelskåle

Is vaffel

Se også: Leas Rasmus Klump-fødselsdag

Som toppings havde jeg fyldt små skåle med mini-smarties, mine-skumfiduser, vingummibamser. krymmel, kakaopulver, blåbær, jordbær og hindbær. Der var karamelsauce, chokoladesauce og lakridssauce. Og så var der vaffelrør og hjemmelavede marengskys i hvid, lyserød og lys turkis.

Marengs kys til is

Is topping toppings

Jeg synes, at det virker rigtig godt til en tag-selv buffet, hvis der er lidt forkellige højde på tingene. Det giver et rigtigt godt overblik over hvad der er på buffeten. Det virker selvfølgelig ikke helt godt hvis små børn selv skal tage, men det gør det jo heller ikke, hvis det hele står på en stor flade. Til gengæld kan man jo sætte de ting, som de helst ikke skal have fat i øverst.

Som opsats havde jeg lagt nogle mursten med en hylde fra en reol henover. Man kan bruge hvad som helst, bare det er nogenlunde stabilt. Det hele bliver jo alligevel gemt under dugen 😉 Og så har jeg brugt et kagestativ og nogle kasser til at give lidt højde også.

Is pynt honeycomb

Til drinksbuffeten havde jeg købt plastikglas i forskellige størrelser. Der var masser af sugerør i forskellige farver, paraplyer, drinkspinde med palmer, små sticks med frugt og frugt til kantpynt. Og så selvfølgelig juice, saft, sodavand, grenadine og blå bols, så der var al mulighed for at blande sig en fancy drink.

Børnedrinks

Børnedrinks

Reklamelinks // Fine plastik vaffelskåle // Honeycomb isvafler // Duge, plastikglas og drinkspynt 

4 kommentarer til “Børnefødselsdag med is i lange baner”

  1. Pingback: Opskrift på is med kaffe-Baileys-is - Helt op til månen

  2. Pingback: Temafødselsdag: Under havets overflade - Helt op til månen - Temafester

  3. Pingback: Appelsinis med chokolade - Helt op til månen - Børnenes maddag

  4. Pingback: Mocktails - Alkoholfrie drinks til børnefesten - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen