Temafødselsdag: Under havets overflade

Lea er lige fyldt 5 år og er blevet fejret hele tre gange. Første gang weekenden før fødselsdagen med familien, på selve dagen og i sidste uge for børnehavevennerne, hvor temaet var under havets overflade.

Aftenen før familiefødselsdagen sov Lea hos mormor og morfar. Ved sengetid ringede hun for at sige godnat og for at minde mig om, at jeg havde lovet hende en havfruekage. Det var det første jeg havde hørt til den idé, så jeg måtte love hende, at det blev når børnehaven skulle komme i stedet for.

Temafødselsdag: Under havets overflade

Under havets overflade

Jeg er ikke kreativ nok eller dygtig nok til alt for fancy kager, og jeg kunne slet ikke finde på noget, der kunne bruges som havfrue. Så vi aftalte at temaet skulle være ‘Under havets overflade’ i stedet for. Der havde jeg lidt idéer på forhånd.

Pynt

Jeg plejer at starte med at planlægge temafester i rigtig god tid, så jeg kan nå at fremstille pynt og bestille alt muligt online. Men her var der ikke meget forberedelsestid, så meget af pynten er lavet med ting jeg havde i forvejen.

I loftet havde vi hængt balloner i grønne og lilla farver i forskellig størrelse. Jeg satte også lidt crepe papir op, som jeg havde i overskud helt tilbage fra Evas regnbuefødselsdag.

På bordet var der en lys dug og rester af bordløbere fra pigernes Is-fødselsdag, som jeg havde krøllet lidt henover midten af bordet.

Vi pyntede bordet med forskellige strandskaller.

Temafødselsdag: Under havets overflade

Jeg kan godt lide at der er en party favor til gæsterne, når vi holder fest, så det skulle der selvfølgelig også være her. Havfrueæskerne har jeg printet, klippet og foldet og så er de fyldt med blå, hvide og lilla jelly beans, blå kastanjer og et par salte fisk kiks. Så passer det hele til temaet.

Temafødselsdag: Under havets overflade

Mad

Det var Lea der var fødselsdagsbarn, så hun fik selvfølgelig lov til at vælge menuen. Hun ville have æggesalatsandwich og PB&J (peanutbutter og jelly sandwich). Det smager jo også skønt, men det er ikke videre festligt. For at peppe det lidt op blev æggesalatsandwich skåret i trekanter som vi kaldte hajfinner. Og PB&J blev strukket ud til søstjerner. Meget simpelt, men børnene elskede det.

Temafødselsdag: Under havets overflade

Som tilbehør lavede vi små appelsinsejlbåde, som sejlede ovenpå det grønne vindruehav.

Der var også hajfinne-rugbrødschips med andemaddip, som er min yndlingssnack. Dippen er med ærter og avokado. Du kan finde opskriften på den her: Rugbrødschips med ærte-avokadodip

Til maden servede vi grøn saftevand forklædt som havvand.

Temafødselsdag: Under havets overflade

Kage

Selvfølgelig skal der også være kage til en fødselsdag. I stedet for havfruekagen, som jeg ikke kunne få den rette idé til, blev vi enige om at muslingekager også er meget havfrueagtigt. Jeg ville have lavet nogle af disse cookies som skaller, men Eva blev syg lige op til fødselsdagen, så jeg havde ikke meget tid. I stedet brugte jeg nogle havrekiks. Det var en stor succes til Lea ‘Under havets Overflade’ fest for hendes veninder.

Temafødselsdag: Under havets overflade

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen