Great Barrier Reef med børn

Kan man godt tage små børn med på Great Barrier Reef? Vi var meget i tvivl, men vi gjorde det alligevel. Vi havde en hyggelig dag med gode oplevelser. Men var det pengene værd? Måske.

Great Barrier Reef med børn

For os var det ikke en mulighed at tage til Australiens østkyst uden at tage turen til Great Barrier Reef. Det er bare noget man, i vores øjne, skal have med, når man er så tæt på. Vi bestilte turen til 3 voksne og to børn og betalte omkring 4000 kr. Nat endte jo med at måtte forlade rejsen lige inden turen til revet, så det var kun min søster, pigerne og jeg.

Om bord på båden.

Vi sejlede ud fra Cairns tidligt om morgenen. Dagen startede med lidt regn og blæst, men i det mindste ikke så meget, som det havde været på Evas 6 års fødselsdag dagen før. Da vi kom om bord fik vi tilbudt kaffe, frugt, wienerbrød og søsygetabletter. Jeg valgte at tage en søsygetablet, bare for en sikkerheds skyld. Alligevel var jeg lettere søsyg på den første halvdel af turen, og det tog desværre lidt af opmærksomheden væk fra at fokusere på at nyde det hele. Der var andre som havde det markant værre end mig.

Det tog en time at komme ud til revet og det meste af den tid blev brugt på briefing af dem der skulle dykke. Vi var kun en lille håndfuld om bord, som havde valgt kun at snorkle, så der var ikke så mange informationer til os. Men besætningen var grundige, dygtige og i højt humør.

Vi var på båden i 8 timer og der var rigtig meget ventetid, men pigerne var så gode. De brugte tiden på at beundre havet, tegne og kigge på de andre mennesker. De var de eneste børn på båden

Der var to stop på Great Barrier Reef og turen fra det ene sted til det andet fik vi serveret en lækker frokostbuffet. Det var rigtig mange lækre retter og rigtig meget fisk og skaldyr.

Great Barrier Reef

Under briefingen sagde instruktørerne, at hvis man følte sig søsyg, så var det bedst at hoppe i vandet. Så det gjorde jeg selvfølgelig, men det hjalp slet ikke. Jeg synes faktisk, at det blev værre. Så det blev en enkelt kort snorkletur til mig. Fordi det var overskyet og havde blæst så meget tidligere, var havet ikke så klart og farverigt, som jeg havde set frem til at opleve.

Great Barrier Reef med børn

Great Barrier Reef med børn

Great Barrier Reef med børn

Lea havde heller ikke lyst til at hoppe i vandet, så hun og jeg tog en lille tur med en lille båd med glasbund. Lea synes det var en fest, men vi kunne ikke se ret meget pga. det grumsede vand.

Great Barrier Reef med børn

Det tog lidt tid for Eva at finde modet til at hoppe i havet. Først da en af instruktørerne lovede at holde fast i hende hele tiden, gav hun sig. Jeg ville så gerne have været den der var med hende på den store oplevelse, men pga. søsygen fik min søster den ære.

Iført våddragt, redningsvest og redningskrans og med en sød instruktør i hånden svømmede Eva ud på revet og fik en kæmpe oplevelse. Hun fik set en masse fisk, en enkelt Dory og en skildpadde.

Da vi gik fra borde fik alle dykkere et certifikat og crewet var så søde at ændre lidt på teksten og give et til Eva også.

Great Barrier Reef med børn

Great Barrier Reef med børn

Var det så pengene værd?

Konklusionen må være at det ikke var den bedste dag vi var afsted, fordi det var overskyet og havbunden var mudret lidt op, så vi ikke fik set alle de flotte farver.

Jeg vi anbefale at børnene er lidt ældre end mine var (præcis 6 og næsten 4) og at de er helt fortrolige med vand, så de får mest muligt ud af turen.

Personligt synes jeg ikke det var en stor og uforglemmelig oplevelse. Det havde helt sikkert været anderledes hvis vejret havde været bedre og jeg havde set det flotte rev jeg havde drømt om. Og hvis jeg ikke havde været søsyg! Lea havde vist heller ikke lyst til at gentage succesen.

Men for Eva var det en stor dag. Hun overvandt en kæmpe hurdle og viste stort mod, da hun iførte sig våddragt og sprang i vandet. Hun fik virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige og var tydeligt stolt af sig selv. Og bare af den grund, var det alle pengene værd.

Great Barrier Reef med børn

Alle billederne er taget med mit [reklamelink] Nikon Coolpix kamera. Den bedste investering jeg gjorde til turen på revet. Det kan tåle at komme under vand og er så lille og handy, at man kan tage billeder med en hånd, uden at være bange for at komme til at tabe det.

2 kommentarer til “Great Barrier Reef med børn”

  1. Pingback: Roadtrip fra Cairns til Brisbane - Helt op til månen - Rejser

  2. Pingback: Er Den Blå Lagune et besøg værd? - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen