Det har været store småkage-bage-og-pynte-dag hos os i dag. Vi havde nogle venner på besøg med deres 3 årige datter. Jeg havde lavet småkagedej til både sugar cookies og gingerbread cookies og pigerne (og deres forældre) gik koncentreret til opgaven med både udstikkere og pynt.
Opskriften til sugar cookies kan du finde her.
Til gingerbread cookies skal du bruge:
250 g sukker
125 g smør
1 dl piskefløde
1 dl sirup
1 spsk bagepulver
1 spsk stødt ingefær
½ spsk stødt kanel
1 spsk stødt kardemomme
1 spsk kakao
400-500 g hvedemel
Pisk sukker og smør godt sammen. Hvis du har en røremaskine, vil det være at foretrække. Hvis du bruger el-mixer, kan du dække noget af skålen med et rent viskestykke, så sukker og smør ikke flyver til alle sider.
Tilsæt fløde, sirup og de tørre ingredienser, undtaget mel og pisk igen.
Rør mel i lidt af gangen med en ske. Dejen skal være tør, men elastisk.
Lad dejen hvile i køleskabet, gerne i et døgn, men mindre kan også gøre det.
Bages ved 180 grader i 8-10 min. Hold godt øje, så de ikke bliver for mørke.
Jeg havde købt en masse forskellig pynt og vi lavede frosting i flere farver. Der blev virkelig gået til den med glimmer og krymmel, da småkagerne skulle pyntes. Det var en super hyggelig eftermiddag.
Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.
Kan du også lide at bage og lave mad sammen med dine børn, så kom og vær med i min facebookgruppe Børnenes Maddag, hvor vi kan inspirere hinanden til at prøve nye opskrifter af sammen med vores børn.
Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?
Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.