Det har været store småkage-bage-og-pynte-dag hos os i dag. Vi havde nogle venner på besøg med deres 3 årige datter. Jeg havde lavet småkagedej til både sugar cookies og gingerbread cookies og pigerne (og deres forældre) gik koncentreret til opgaven med både udstikkere og pynt.

julekager

Opskriften til sugar cookies kan du finde her.

julekager

Til gingerbread cookies skal du bruge:

250 g sukker
125 g smør
1 dl piskefløde
1 dl sirup
1 spsk bagepulver
1 spsk stødt ingefær
½ spsk stødt kanel
1 spsk stødt kardemomme
1 spsk kakao
400-500 g hvedemel

Pisk sukker og smør godt sammen. Hvis du har en røremaskine, vil det være at foretrække. Hvis du bruger el-mixer, kan du dække noget af skålen med et rent viskestykke, så sukker og smør ikke flyver til alle sider.
Tilsæt fløde, sirup og de tørre ingredienser, undtaget mel og pisk igen.
Rør mel i lidt af gangen med en ske. Dejen skal være tør, men elastisk.
Lad dejen hvile i køleskabet, gerne i et døgn, men mindre kan også gøre det.

Bages ved 180 grader i 8-10 min. Hold godt øje, så de ikke bliver for mørke.

småkagedej

Jeg havde købt en masse forskellig pynt og vi lavede frosting i flere farver. Der blev virkelig gået til den med glimmer og krymmel, da småkagerne skulle pyntes. Det var en super hyggelig eftermiddag.

img_1884

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.