I går havde Eva en veninde med hjem fra børnehaven. Det er ikke altid Lea vil/må være med, når de store leger. Derfor prøver jeg altid at planlægge nem aftensmad, så jeg har lidt ekstra tid til at underholde og lege med Lea. Menuen stod derfor på ærtesuppe. Den kan laves på et øjeblik og kræver næsten ikke nogen forberedelse.
Det flaskede sig perfekt, da Lea var fordybet i sin egen leg, mens de to store gerne ville være med til at lave mad. De fik lov til at hakke løg og hvidløg og hælde ærter i gryden. Når det hele alligevel skal blendes, gør det ikke noget at løgene er hakket i forskellig størrelse med en sløv smørekniv.
Normalt kan mine piger godt lide ærtesuppe, men i går var der ingen af dem, der rigtig havde appetit. Til gengæld spiste Evas veninde tre portioner, så det anser jeg som en succes.
Det skal du bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
1 pose frosne ærter
1 stor kartoffel
Ca. 1 l boullion (Nok til at dække grøntsagerne)
Salt
Citronsaft
Sådan laver du ærtesuppe
Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde ved svag varme. De skal ikke tage farve.
Skræl kartoflen og skær den i mindre tern.
Tilsæt ærter, kartoffel og boullion og bring det i kog.
Lad det koge i 10 minutter og blend det hele med stavblenderen.
Kartoflen kan sagtens undværes, men den gør at suppen bindes lidt mere sammen, så den bliver mere cremet og tyk. Hvis du vil have en endnu mere cremet konsistens, kan du tilsætte lidt madlavningsfløde.
Smag til med salt og citronsaft.
Server med sprød bacon, creme fraiche og noget lækkert brød.
Pingback: Græskarsuppe - Hokkaido-versionen - Helt op til månen