Kyllingehjerter i flødesovs

Kyllingehjerter i flødesovs er smagen af min barndom. Ikke at vi fik det tit, men af og til var der indmad på menuen. Jeg har ikke spist det i mange år, men forleden var der kyllingehjerter på tilbud i Netto og så fik jeg pludselig lyst til kyllingehjerter i flødesovs med kartoffelmos og lidt surt.

Det smagte præcis som jeg husker det. Pragtfuldt! Og familien var lige så vilde med det.

Kyllingehjerter, og indmad i det hele taget, er en ret billig spise. Det er samtidig fedtfattigt og fuld af A, D og E-vitamin.

xoxo Malene

Kyllingehjerter i flødesovs

Kyllingehjerter i flødesovs
  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid1 hr 20 min
  • Samlet tid1 hr 35 min
  • Antal pers.4

    Ingredienser

    • 500 g kyllingehjerter
    • 1 løg
    • 1 gulerod
    • 2 dl vand
    • 1 bouillonterning
    • 1 glas hele champignon
    • 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
    • 1 tsk sukker
    • Salt og peber

    Sådan gør du

    1

    Rens kyllingehjerterne og skær toppen af (der hvor alt det hvide sidder)

    Brun kyllingehjerterne i lidt smør i en gryde og skru ned for varmen.

    Skær løg og gulerod i skiver og hæld det i gryden.

    Drys med salt, peber og sukker.

    Tilsæt vand og bouillonterning. Der skal være nok vand til at dække fyldet.

    Lad retten simre i en times tid.

    Hæld vandet fra champignonerne og had dem i gryden sammen med fløden.

    Kog sovsen op og smag den til.

    Serveres med kartoffelmos eller hele kogte kartofler, samt lidt agurkesalat eller syltede asier.

    Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

    Skriv en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll til toppen