Opskrift på fromage med Baileys

En af mine yndlingsdesserter er fromage. I næsten alle varianter. Jeg har for nylig lavet fromage med Baileys og det er altså bare et hit. Mums, den smager godt.

Fromage med Baileys er absolut ikke for børn. Men derfor må den gerne få en plads her på bloggen alligevel. Den smager virkelig skønt og er en fin og nem dessert til en voksenmiddag. Og så kan den laves i god tid inden gæsterne kommer. 

Når du bruger husblas i en kold ret som denne, er det vigtigt at husblassen ikke er varm, når du kommer den i, da den ellers vil klumpe. Et lille trick er at røre det ud med et par skefulde Baileys og hælde det i fromagen i en tynd stråle, mens du pisker. Så slipper du for en klumpet fromage.

xoxo Malene

Opskrift på fromage med Baileys

Baileys fromage husblas

Fromage med Baileys er en populær dessert til middagsgæster. Den er nem at lave og kan laves i god tid inden den skal serveres.

  • Forberedelse20 min
  • Antal pers.8
  • Hviletid2 timer

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 4 æggehvider
  • 5 spsk. sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl Baileys
  • 5 dl piskefløde

Pynt

  • Hakkede mandler
  • Revet mørk chokolade

Sådan gør du

1

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Sørg for at det helt dækket af vand.

Pisk sukker, æggeblommer og Baileys sammen til en luftig masse i en stor skål.

Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.

Pisk æggehviderne stive i en tredje skål.

Tag husblassen op af vandet og smelt det over vandbad med det vand der hænger ved.

Bland husblas med Baileys-massen.

Rør flødeskum sammen med Baileys-massen.

Vend til sidst æggehviderne forsigtigt i.

Hæld det hele i en serveringsskål eller portionsglas og sæt på køl i mindst et par timer.

Pynt med hakkede mandler og chokolade inden servering.

Hvis der er børn i selskabet, så lav evt. en citronfromage eller kirsebærmousse til dem.

Helt op til Månen på sociale medier

Helt op til Månen på sociale medier

Jeg er så glad for, at du har besøgt mig her på heltoptilmånen.dk og jeg håber du har fundet præcis det du søgte efter. Hvis jeg kan hjælpe med noget i forhold til opskriften eller du bare gerne vil dele en kommentar, så skriv endelig herunder.

Jeg vil gerne inspirere til lækker mad i børnefamilier og du er meget velkommen til at følge med på Instagram @mad_til_familien hvor jeg deler mine opskrifter.

På Facebook kan du finde mig på Helt op til månen – og hvis du også nyder at laver mad sammen med dine børn, er du meget velkommen i min gruppe Børnenes Maddag.

Og så er jeg selvfølgelig og på Pinterest, hvor jeg udover en masse skønne opskrifter, også deler inspiration til rejser, højtider, DIY.

Fromage med Baileys

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

16 kommentarer til “Opskrift på fromage med Baileys”

  1. Hvor lyder det lækkert.. Min far er ellevild med baileys så det kunne være jeg skulle prøve at lave denne til ham. Synes dog jeg er kommet okay fra det, med buspladsen, når jeg har brugt det. Men det kan da godt ske, det er mere held end forstand 😉

    1. Hehe, nogen er bare naturtalenter i husblas 😉 Jeg er sikker på at din far vil elske denne dessert <3

  2. Jeg har nu prøvet at lave fromagen, og den smager skønt. Det gik godt både med husblasen, og fløden, den var cremet og fin. Da jeg så kom æggehviden i, blev den desværre grynet.Hvad kunne jeg have gjort anderledes? Portionen er meget stor, vil sige mere til 6-8 personer.

    1. Hej Ingelise. Jeg er ked af at høre at fromagen blev grynet. Jeg har lavet den nogle gange og jeg har ikke selv oplevet at den blev grynet. Jeg skal lave den igen i weekenden, så skal jeg se om jeg kan gennemskue, hvad der kan være gået galt. Jeg er glad for at du kunne lide smagen 🙂 Tak for din kommentar.

      1. Hej Malene.
        Jeg har tænkt på at jeg næste gang vil piske æggene hele sammen med sukkeret, så tror jeg at jeg kan undgå at den bliver grynet. Da jeg serverede den, var det et stort hit, og bortset fra at den var grynet, var den luftig og lækker. Den skal jeg helt sikkert prøve igen.

        1. Hej Ingelise. Jeg lavede fromagen igen i weekenden uden at den blev grynet, så jeg må stadig være dig svar skyldig. Jeg håber at du vil lave den igen en anden gang, så vil jeg rigtig gerne høre hvordan den blev <3
          Du har helt ret mht. portionsstørrelsen. Jeg har vist været alt for gavmild med portionerne før og kan godt se at der er til flere 🙂 Det retter jeg lige i opskriften.

  3. Pingback: Opskrift på lækker kirsebærmousse - Helt op til månen

  4. Pingback: Baileys cheesecake - opskrift på en skøn dessert - Helt op til månen

  5. Pingback: Hurraaaa - Bloggen har fødselsdag - Helt op til månen

  6. Pingback: Januar - Top 5 på bloggen og hos mig - Helt op til månen

  7. Pingback: Opkrift på citronfromage - Helt op til månen - Opskrifter

  8. Pingback: Luftige pizzamuffins med skinke og ost - Helt op til månen

  9. Pingback: Halloween peberfrugter - Helt op til månen - Hovedretter

  10. Denne dessert lyder super lækker og skal bestemt prøves.
    Kan den laves dagen før, den skal serveres?

    Hilsen Lisbet

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen