Nat, som jo er opvokset i USA, savner tit donuts og jeg har længe gået med tanken om at lave nogle selv.
For et par uger siden delte Emilie fra Valbylille.dk en opskrift og så blev jeg inspireret til at gå i gang. Jeg har (næsten) brugt Emilies opskrift, som er med bagepulver i stedet for gær, så de ikke skal hæve. Faktisk kan man lave den på en halv time. Og de blev helt fantastiske!
Nat var i den 7. himmel, da han fik lov til at smage og han sagde, at de mindede ham om Congdon’s donuts, og så kan man nærmest ikke få et større kompliment.
Congdon’s er en skøn lille familierestaurant/bager som ligger i Wells, Maine og som vi besøgte på vores ferie sidste sommer. Lidt henne ad vejen ligger huset, som Nats bedsteforældre har boet i hele deres liv. Hver morgen i barndommens sommerferier er Nat startet dagen med at gå til Congdon’s med sin morfar, for at hente deres fantastiske donuts. Så der er masser af minder i smagen af disse donuts.
xoxo Malene
Donuts – Nem, simpel og klassisk opskrift

Lad børnene være med til at lave donuts. De kan sagtens hjælpe med at måle og veje ingredienser og pynte dem til sidst. Men lad en voksen stå for kogningen.
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid20 min
- Samlet tid30 min
- Antal24 stk
- KØKKEN
- Amerikansk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- ½ dl olie
- 1 æg
- 1,5 dl mælk
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 350 g mel + lidt til æltning
- 1 l olie uden smag, fx vindruekerneolie
Sådan gør du
Pisk olie, æg, mælk, citronsaft, sukker og salt sammen.
Ælt mel og bagepulver ind i dejen. Her er det nemmest at ælte med hænderne.
Hæld en smule mel på bordet og rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse.
Udstik nogle ringe i dejen. Jeg brugte O’et fra pigernes store kasse med bogstavsudstikkere, men du kan også bruge en stor og en lille udstikkerring, eller et rødvinsglas og et snapseglas. Jeg fik 24 donuts ud af dejen.
Varm olien op i en gryde eller høj pande.
Når olien er varm nok, lægger du forsigtigt dejen i en ad gangen.
Når de er gyldne på undersiden, skal du vende dem.
Tag dem op med en hulske, når de er færdige og lad dem dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.
Når de er kølet af, er der bare tilbage at pynte dem, og her er det kun fantasien der sætter grænser. Med disse klassiske, simple donuts kan du lave glasuren i lige den form, farve og smag du ønsker.
Vi lavede lyserød glasur af flormelis, vand og pastafarve, fordi Lea bare VILLE have lyserød (Det var også hendes absolutte favorit, sidst vi var i USA.) Eva ville helst have chokoladeglasur, så det lavede vi med flormelis, vand og kakaopulver. Vi lavede også nogle med sukker på.
Mm mm they look delicious
Thanks <3 They were very delicious.
Uhhhhh jeg elsker donuts!!!! SÅ lækre 🙂
Det gør jeg også 🙂
Ej hvor ser de lækre ud! Det må jeg helt sikkert prøve! 🙂
Det var de også <3 Ja, prøv dem endelig. Det er SÅ nemt!
De ser virkelig lækre ud
Tak <3 De var fantastiske.
Hvor ser de mega lækre ud! Det skal helt klart prøves 😀
Tak <3 God fornøjelse med dem.
Ih, de ser vildt lækre ud 😀 Jeg har lige gemt siden, så jeg kan forsøge den opskrift 😀
Tak <3 God fornøjelse med dem og vend endelig tilbage, når du har prøvet at lave dem 🙂
Wow! Ikke dårligt. De ser vildt lækre ud!
1000 tak <3
Uhm så lækre de ser ud! Må da prøves en dag
Det ser lækkert ud!
Ville ønske jeg kunne tåle mel 😀
Kh Malue
http://maluejasmine.dk
Pingback: På skovtur med Emilie fra Valbylille - Helt op til månen