Nat, som jo er opvokset i USA, savner tit donuts og jeg har længe gået med tanken om at lave nogle selv.

Donuts

For et par uger siden delte Emilie fra Valbylille.dk en opskrift og så blev jeg inspireret til at gå i gang. Jeg har (næsten) brugt Emilies opskrift, som er med bagepulver i stedet for gær, så de ikke skal hæve. Faktisk kan man lave den på en halv time. Og de blev helt fantastiske!

Nat var i den 7. himmel, da han fik lov til at smage og han sagde, at de mindede ham om Congdon’s donuts, og så kan man nærmest ikke få et større kompliment.

Congdon’s er en skøn lille familierestaurant/bager som ligger i Wells, Maine og som vi besøgte på vores ferie sidste sommer. Lidt henne ad vejen ligger huset, som Nats bedsteforældre har boet i hele deres liv. Hver morgen i barndommens sommerferier er Nat startet dagen med at gå til Congdon’s med sin morfar, for at hente deres fantastiske donuts. Så der er masser af minder i smagen af disse donuts.

Du skal bruge:

½ dl olie
1 æg
1,5 dl mælk
1 tsk citronsaft
2 tsk sukker
½ tsk salt
2 tsk bagepulver
350 g mel + lidt til æltning
1 l olie uden smag, fx vindruekerneolie

Donuts

Sådan gør du:

Pisk olie, æg, mælk, citronsaft, sukker og salt sammen.

Ælt mel og bagepulver ind i dejen. Her er det nemmest at ælte med hænderne.

Hæld en smule mel på bordet og rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse.

Udstik nogle ringe i dejen. Jeg brugte O’et fra pigernes store kasse med bogstavsudstikkere, men du kan også bruge en stor og en lille udstikkerring, eller et rødvinsglas og et snapseglas. Jeg fik 24 donuts ud af dejen.

Varm olien op i en gryde eller høj pande.

Når olien er varm nok, lægger du forsigtigt dejen i en ad gangen.

Når de er gyldne på undersiden, skal du vende dem.

Tag dem op med en hulske, når de er færdige og lad dem dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.

Når de er kølet af, er der bare tilbage at pynte dem, og her er det kun fantasien der sætter grænser. Med disse klassiske, simple donuts kan du lave glasuren i lige den form, farve og smag du ønsker.

Vi lavede lyserød glasur af flormelis, vand og pastafarve, fordi Lea bare VILLE have lyserød (Det var også hendes absolutte favorit, sidst vi var i USA.) Eva ville helst have chokoladeglasur, så det lavede vi med flormelis, vand og kakaopulver. Vi lavede også nogle med sukker på.

Donuts

Pigerne var med til at lave disse donuts. Eva hjalp med at måle og veje ingredienser og de pyntede begge to med stor iver. Jeg stod selv for kogningen.

Donuts

Det er bestemt ikke sidste gang vi laver donuts!

Husk at se med her, hvor du kan vinde en kogebog til børnene.

Hjemmelavede nemme donuts

Malene

17 comments on “Donuts – Nem, simpel og klassisk opskrift”

  1. Ih, de ser vildt lækre ud 😀 Jeg har lige gemt siden, så jeg kan forsøge den opskrift 😀

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.