Det skal du spise i Australien

Det er ikke fordi man spiser så meget anderledes i Australien end vi gør i Danmark. De har selvfølgelig en del flere bbq’s og jeg tror også de spiser noget mere kød end vi gør. Men de har også nogle specialiteter og retter, som man bare bør prøve, når man er der. Her er et par af mine anbefalinger til hvad du skal prøve at spise i Australien.

Kænguru

Selvom man godt kan få kængurukød i Danmark, så er det værd at prøve det når man er i Australien, for at få den helt autentiske oplevelse. Vi spiste det på en restaurant i Alice Springs og det smagte skønt. Ligesom meget mørt og lækkert oksekød. Eva var madmodig og smagte også på det, selvom vi lige havde været ude og se de nuttede kænguruer i virkeligheden.

Spise i Australien, kænguru

Krokodille

Krokodille var sjovt at prøve, men ikke favorit hos nogen af os. Kødet er lyst ligesom kylling og det er ofte serveret som ribben. Det smager også lidt af kylling, men med en lidt sur smag.

Spise i Australien, krokodille

Meatpie

Da jeg boede hos min mormor og morfar i 6 mdr. som teenager, havde min mormor fryseren fuld af meatpies. Det var min yndlings efter-skole snack og jeg ville have levet af dem, hvis jeg havde fået lov. Meatpies er indbagt kødsovs i portionsstørrelse og de smager fantastisk med tomatsovs.

Emu

Australiens svar på strudsen er emuen. Vi smagte et lille stykke, da vi var på bush tucker på Fraser Island, hvilket var en fantastisk oplevelse, som jeg har skrevet om her https://heltoptilmaanen.dk/fraser-island-moedet-med-en-vild-dingo/ Emu smager af vildfugl, uden at jeg kunne finde en bedre sammenligning med den lille bid jeg fik. Jeg kunne ihvertfald godt finde på at spise det igen.

Fraser Island Kingfisher Bay Resort, bush tucker

Bush Tucker

Nu jeg nævnte bush tucker, så er en det en oplevelse du ikke må gå glip af. Bush tucker er de ord, der bruges om det mad, som findes i naturen og som aboriginerne har levet af i tusinder af år. Du skal ikke være bange for kun at få serveret orme og larver. Bush tucker er kød, fisk, blade, bær, nødder, krydderurter og frugter. Alt sammen noget du kun finder i naturen i Australien.

Med mindre du ved en masse om det, vil jeg anbefale at opsøge et sted hvor en lokal guide enten kan servere det for dig eller tage dig med på tur i naturen.

Vegemite

Hvis der er en ting du SKAL spise i Australien, så er det Vegemite. Lov mig at du prøver at smage. For de fleste ikke-australiere smager, og lugter, det fælt, men australierne elsker det. Vegemite er smørrepålæg lavet af gærekstrakt fra ølbrygning, tilsat krydderier og grøntsager. Det spises på hvidt brød og man får næsten ikke en mere autentisk australsk spiseoplevelse.

Lamingtons

Et let og luftigt stykke kage, som er vendt i chokolade og kokosmel. Det smager fantastisk. Lamingtons er så populære i Australien at de har fået deres egen nationaldag.

Min søde kusine fra Australien har delt en opskrift på Lamingtons, da hun skrev et indlæg her på bloggen i forbindelse med en serie om skovture: https://heltoptilmaanen.dk/paa-picnic-i-australien/

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen