æbledessert apple crisp

Vi er så heldige at have to store æbletræer i vores have, som hvert år giver en masse æbler. I dag hentede vi årets (nok) sidste æbler ind og da vi samtidig skulle have gæster, var det en god anledning til at lave apple crisp.

Jeg er vild med alle former for æbledesserter. Æblegrød, æbletærte, æblekage osv. Jeg synes varme og lune æbler giver en helt speciel sødme, som passer perfekt til desserter og kager.

Det er Nat der er apple crisp eksperten her i huset. Han har lavet  det utallige gange efter sin mors opskrift og den er lige god hver gang.

img_0111-2

Opskriften er til 12 personer.

Det skal du bruge:

8-10 æbler
200 g sukker
1 tsk stødt kanel
1 dl vand
2 dl finvalsede havregryn
130 g mel
200 g brun farin
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør

Sådan laver du apple crisp

Fjern skræl og kerner fra æblerne og skær dem i skiver. Fordel dem i et ildfast fad, ca. 24×30 cm.
Strø sukker, kanel og lidt af melet over æblerne og hæld derefter vand over.
Bland havregryn, mel, brun farin, bagepulver og smør sammen og fordel over æblerne.

Bages ved 175 grader i 45 minutter.

img_1529

Serveres med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.