Bagt laks på grøntsagsbund er en sikker vinder, når der skal fisk på menuen hjemme hos os. Især når den serveres med lækre grøntsager og godt med hvidløg på toppen. Hvisløget kan man selvfølgelig skrue lidt ned for, hvis man ikke er så vild med det. Men jeg synes det passer perfekt sammen med laks.
Prøv også: Bagte kullernuggets, paneret med cornflakes
xoxo Malene
Bagt laks på grøntsagsbund

Bagt laks på grøntsagsbund er nemt og hurtigt at tilberede.
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid30 min
- Samlet tid40 min
- Antal pers.4
Ingredienser
- 4 laksebøffer
- 1/2 spidskål
- 2 gulerødder
- 250 g spinat (frisk eller frossen og optøet)
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 25 g smør
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
Sådan gør du
Skær spidskålen i strimler, skyl spinaten og vask og skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave.
Rør bouillonterningen ud i kogende vand.
Læg grøntsagerne i et ildfast fad og hæld bouillonen over.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10 minutter.
Smelt smørret i en lille skål i mikroovnen, pres hvidløg ned i og rør det rundt.
Pensl smørret på laksebøfferne og drys med salt og peber.
Læg laksebøfferne oven på grøntsagerne og bag i 20 minutter.
Servering
Server med frisk pasta og citroner.

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.