En bradepandekage er altid et hit, hvis du skal servere kage til mange. Og så er den nem at have med på arbejde, skole, familiefester osv.

Denne bradepandekage har jeg lavet som en poke cake. Dvs. at jeg har prikket huller i den færdige varme kage, så den salte karamelsovs kan løbe ned i hullerne og blande sig med kagen, i stedet for at lægge sig som topping ovenpå kagen.

Husk at starte med at lave karamelsovsen. Den skal koge i 4 timer, men den kan holde sig på køl ihvertfald i en uge, så du kan lave den i god tid, inden du skal bage kage.

Bradepandekage med saltkaramel og luftig frosting

Du skal bruge

Bradepandekage
250 g smør
250 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
375 g mel
2 tsk. bagepulver
2,5 dl. mælk

Saltkaramel
1 ds. kondenseret mælk
Lidt flagesalt

Frosting
200 g smøreost naturel
150 g flormelis
1 dl. fløde

Topping
50 g hasselnødder
5-6 karamelbolcher

Bradepandekage med saltkaramel og luftig frosting

Saltkaramel af kondenseret mælk

Sådan laver du bradepandekage

Bradepandekage

Pisk smør, sukker og vaniljesukker blødt og luftigt.

Tilsæt æg et ad gangen.

Sigt mel og bagepulver og rør det i dejen lidt ad gangen sammen med mælk.

Hæld dejen i en bradepande.

Bages ved 175 grader i 40-45 minutter

Lad kagen køle i ca. 5 minutter og prik så huller i kagen med enden af en grydeske.

Hæld saltkaramellen ud over kagen og lad den afkøle helt inden du putter frosting og topping på.

Saltkaramel

Hæld den kondenserede mælk i et rent patentglas og sæt låget fast.

Sæt glasset en gryde med vand og lad det småkoge i 3,5 til 4 timer. Vandet behøver ikke at dække hele glasset, men det skal dække mælken.

Smag karamellen til med flagesalt.

Frosting

Pisk smøreost og flormelis sammen til det er hvidt og luftigt.

Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med ostecremen.

Topping

Rist nødderne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft.

Gnid skallerne af og hak dem sammen med karamelbolcherne.

Bradepandekage med saltkaramel og karamelknas

Kan du lide opskriften? Del den på Pinterest!

Bradepandekage med saltkaramel og luftig topping

GemGem

GemGem

Malene

5 comments on “Lys svampet bradepandekage med saltkaramel, luftig frosting og karamelknas”

  1. Den lyder helt vildt lækker.
    Skal prøves….
    ville lige høre om det er en alm bradepande der skal bruges, altså den der hører til ovnen eller skal den være lidt mindre.?
    Hvilken størrelse har du brugt? Din kage ser ud til at være fin høj…..

    • Hej Bettina. Du kan glæde dig til at smage den 🙂 Den bradepande jeg har brugt her er ca. 25×35 cm. God fornøjelse <3

      • Tusind tak for det hurtige svar.
        Skal lave den til mine kolleger.
        Tænker jeg sagtens kan bage den torsdag og putte karamellen på og så pynte den om fredagen….
        glæder mig meget til at smage den.
        Knus Bettina
        Ha en dejlig aften

    • Hej Birte. Nej det skal være i en lukket beholder. Jeg ved at rigtig mange koger hele dåsen før de åbner den. Men der er lidt uenighed om hvorvidt dåsen afgiver noget metal ved kogning, så for at være på den sikre side hælder jeg det altid i patentglas. God fornøjelse med opskriften. Lad mig gerne høre om du kan lide kagen 🙂 Kh. Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.