Lys svampet bradepandekage med saltkaramel, luftig frosting og karamelknas

En bradepandekage er altid et hit, hvis du skal servere kage til mange. Og så er den nem at have med på arbejde, skole, familiefester osv.

Denne bradepandekage har jeg lavet som en poke cake. Dvs. at jeg har prikket huller i den færdige varme kage, så den salte karamelsovs kan løbe ned i hullerne og blande sig med kagen, i stedet for at lægge sig som topping ovenpå kagen.

Husk at starte med at lave karamelsovsen. Den skal koge i 4 timer, men den kan holde sig på køl ihvertfald i en uge, så du kan lave den i god tid, inden du skal bage kage.

Prøv også: Kanelkage med blød kaffeglasur

xoxo Malene

Lys svampet bradepandekage med saltkaramel, luftig frosting og karamelknas

Bradepandekage med saltkaramel og luftig frosting

Super lækker poke cake med saltkaramel. Passer perfekt til deling med kollegaer.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid45 min
  • Samlet tid1 hr
  • Antal pers.10

    Ingredienser

    Bradepandekage

    • 250 g smør
    • 250 g sukker
    • 1 spsk. vaniljesukker
    • 4 æg
    • 375 g mel
    • 2 tsk. bagepulver
    • 2,5 dl. mælk

    Saltkaramel

    • 1 ds. kondenseret mælk
    • Lidt flagesalt

    Frosting

    • 200 g smøreost naturel
    • 150 g flormelis
    • 1 dl. fløde

    Topping

    • 50 g hasselnødder
    • 5-6 karamelbolcher

    Sådan gør du

    Bradepandekage

    1

    Pisk smør, sukker og vaniljesukker blødt og luftigt.

    Tilsæt æg et ad gangen.

    Sigt mel og bagepulver og rør det i dejen lidt ad gangen sammen med mælk.

    Hæld dejen i en bradepande.

    Bages ved 175 grader i 40-45 minutter

    Lad kagen køle i ca. 5 minutter og prik så huller i kagen med enden af en grydeske.

    Hæld saltkaramellen ud over kagen og lad den afkøle helt inden du putter frosting og topping på.

    Saltkaramel

    2

    Hæld den kondenserede mælk i et rent patentglas og sæt låget fast.

    Sæt glasset en gryde med vand og lad det småkoge i 3,5 til 4 timer. Vandet behøver ikke at dække hele glasset, men det skal dække mælken.

    Smag karamellen til med flagesalt.

    Frosting

    3

    Pisk smøreost og flormelis sammen til det er hvidt og luftigt.

    Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med ostecremen.

    Topping

    4

    Rist nødderne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft.

    Gnid skallerne af og hak dem sammen med karamelbolcherne.

    Bradepandekage med saltkaramel og luftig topping

    Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

    7 kommentarer til “Lys svampet bradepandekage med saltkaramel, luftig frosting og karamelknas”

    1. Bettina Willadsen

      Den lyder helt vildt lækker.
      Skal prøves….
      ville lige høre om det er en alm bradepande der skal bruges, altså den der hører til ovnen eller skal den være lidt mindre.?
      Hvilken størrelse har du brugt? Din kage ser ud til at være fin høj…..

      1. Hej Bettina. Du kan glæde dig til at smage den 🙂 Den bradepande jeg har brugt her er ca. 25×35 cm. God fornøjelse <3

        1. Bettina Willadsen

          Tusind tak for det hurtige svar.
          Skal lave den til mine kolleger.
          Tænker jeg sagtens kan bage den torsdag og putte karamellen på og så pynte den om fredagen….
          glæder mig meget til at smage den.
          Knus Bettina
          Ha en dejlig aften

      1. Hej Birte. Nej det skal være i en lukket beholder. Jeg ved at rigtig mange koger hele dåsen før de åbner den. Men der er lidt uenighed om hvorvidt dåsen afgiver noget metal ved kogning, så for at være på den sikre side hælder jeg det altid i patentglas. God fornøjelse med opskriften. Lad mig gerne høre om du kan lide kagen 🙂 Kh. Malene

    2. Johanne Duus Blanksøe

      Hej Malene. Jeg kunne godt tænke mig at bage kagen og komme den i fryseren, og så først hælde karamel og frostens på efter optøning. Tænker du at karamellen stadig kan sive lidt ned i kagen efter optøning?
      Kærlig hilsen Johanne

      1. Kære Johanne.
        Det er jeg sikker på at den sagtens kan. Jeg ville stadig lave hullerne i den lune kage lige efter bagning. Held og lykke med kagen <3

    Skriv en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll til toppen