En kage som ikke skal bages! Hvor nemt er det lige? Her er opskriften på den nemmeste og lækreste cheesecake jeg længe har lavet. Især bunden er helt fantastisk, når den er blandet med mandler og chokolade.

Cheesecake

Pigerne spiste cheesecake med stort velbehag, indtil Eva fik spurgt hvad det hvide mon var for noget. Da svaret var ost, skulle hun i hvert fald ikke have mere af det og det hvide blev pænt sorteret fra. Jeg tror, at vi skal have fundet på et nyt navn til kagen, så hun igen vil spise kage med ost i.

Opskriften her passer til en springform på 24 cm, men du kan sagtens fordele den i glasskåle, som jeg har gjort med en portion her. Det gør det nogen gange lidt mere festligt, når desserten er portionsanrettet.

Cheesecake

Du skal bruge:

Bund
200 g Digestive kiks
75 g mandler
75 g hvid chokolade
100 g smør

Fyld
600 g flødeost
300 g creme fraiche
1 tsk vaniljesukker
140 g sukker
1 tsk citronsaft

Topping
2 dl rabarbersaft
1 spsk maizenastivelse

Cheesecake

Sådan gør du:

Start med at smelte smørret i gryde eller mikroovn. Det må ikke blive brunt.

Mens smørret køler lidt knuses kiksene fint.

Hak mandler og chokolade helt fint. Du kan evt. bruge en minihakker.

Hæld det smeltede smør og vend det godt rundt.

Mas massen godt ned i en 24 cm springform (eller hvad du ønsker at lave din cheesecake i) og sæt den på køl.

Pisk flødeost, cremefraiche, vaniljesukker, sukker og citronsaft grundigt, så det bliver dejlig luftigt.

Fordel osteblandingen på kagebunden i et jævnt lag og sæt kagen på køl igen.

Hæld rabarbersaft i en gryde og kog det op.

Rør maizenastivelse ud i lidt koldt vand og hæld det langsomt i det kogende rabarbersaft, mens du rører godt rundt.

Køl rabarbermassen lidt af og hæld den over kagen.

Sæt kagen på køl i mindst 4 timer og gerne til næste dag.

Tag den ud af formen og server straks.

Cheesecake

Rabarber cheesecake
Rabarber cheesecake

Malene

1 comment on “Cheesecake med rabarber og bund af kiks, mandler og hvid chokolade”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.