Uh, det har været koldt i dag. Det er lige vejr til en af vores livretter, nemlig kartoffel/jordskokkesuppe. Vi er vilde med næsten alle former for suppe her hos os.

Jordskokkesuppe

I dag har jeg lavet en kæmpe portion kartoffel/jordskokkesuppe. Faktisk laver jeg altid store portioner, når jeg laver supper, gryderetter, kødsovs osv. så der er til rester dagen efter, eller til at gemme i fryseren, til en dag hvor tiden er knap.

picmonkey-collage1

Til denne jordskokkesuppe har jeg brugt:

2 kg kartofler
1 kg jordskokker
2 store løg
Lidt olie
3 l hønseboullion
250 ml madlavningsfløde

Rist hakkede løg i olien uden at de får farve.
Tilsæt kartofler, jordskokker og boullion.
Kog til kartofler og jordskokker er godt møre.
Blend det hele med en stavblender.
Tilsæt fløde og giv det et opkog.
Husk at smage til. Jeg tilsætter sjældent salt, da vores topping i forvejen er saltet.

picmonkey-collage2

Som topping bruger vi ristede bacontern, revet cheddar og knuste saltede kiks.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.