Vi forsøger at blande lidt amerikanske traditioner ind i vores jul. Det er ikke helt nemt, for hvordan forklarer man, at julemanden kommer hos os og afleverer gaver ‘in person’, mens han hos fætre og kusiner kommer ned gennem skorstenen mens de sover, så de først får deres gaver dagen efter? Vi er ude i en kompliceret historie om, at han starter i Danmark og når han endelig kommer til USA, efter at have været verden rundt, så er det blevet så sent at børnene er gået i seng. Mens julemanden er i Danmark, når han lige at fortælle vores nisse, som jo selvfølgelig er rejst med ned til mormor og morfar, at han skal fylde julesokken op, så børnene også har noget at vågne op til den 25. Ja, vi går langt for at stikke vores børn en løgn, haha.

Vi vil dog begge gerne have, at vores børn får lidt af det bedste fra begge kulturer, så når vi holder jul i Danmark er juleaften dansk, og så fortsætter vi med amerikansk jul dagen efter.

Julemorgen spiser vi morgenmad sammen. Jeg laver altid French Toast Bake, som min svigermor har lært mig at lave den. Den er ret nem og enkel, men vi får den kun julemorgen og det gør det lidt specielt for os.

french toast bake

Sådan laver du french toast bake

Opskriften er til 8 personer

Et helt toastbrød
10 æg
2 dl mælk
Sukker
Kanel
Smør

Riv brødet i mindre stykker og fordel i et smurt ildfast fad.
Pisk æg og mælk og hæld over brødet. Vend det godt rundt, så æggemassen bliver fordelt på alt brødet.
Fordel sukker, kanel og nogle smørklatter over blandingen.

Bages ved 150 grader i ca. 30 minutter.

Smør og sukker gør at retten bliver knasende sprød ovenpå og blød og svampet nedenunder.

img_2001

Vi spiser det (normalt) med bacon og ahornsirup. I år havde nogen (mig) glemt at minde en anden (min mor) om, at huske at købe sirup, så vi fik det med resterne af kirsebærsovsen fra juleaftens ris ala mande. Det smagte nu også helt godt.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.