Det behøver slet ikke svære besværligt at få den perfekte pizza. Denne pizzadej er virkelig nem at lave og giver en dejlig sprød bund til dit ønskede fyld.

Vi spiser tit pizza herhjemme. Ja, det sker at det er fra det lokale pizzaria. Men når vi har tid så laver vi vores egen pizzadej. Forleden lavede vi pizza og brugte resterne af pigernes kødsovs som fyld. Det smagte helt fantastisk og pigerne og jeg havde en god snak om det med at få brugt resterne, mens vi lavede mad. Det satte tankerne igang hos især Eva, som gik igang med at remse retter op, som hun mente bruges i en ny ret.

Pizzadej

Nogle af hendes idéer skal vi have afprøvet i nær fremtid. Andre måtte selv hun erkende var lidt for alternativt. Men jeg er vild med hendes tankegang og glæder mig over at hun begynder at tænke over at begrænse madspild.

Denne opskrift på pizzadej giver 2 store pizzaer. Du kan også vælge at dele den op og lave en masse små, så de passer i madpakken.

Du skal bruge

25 g gær
3 dl. vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
500 g Tipo00 mel

Sådan laver du pizzadej

Rør gæren ud i lunkent vand til det er helt opløst.

Tilsæt resten af ingredienserne og ælt med hænderne. Dejen er lidt hård, så der skal nok bruges lidt voksenhjælp. Der skal æltes i ca. 10 minutter for at få de gode egenskaber fra Tipo00 melet.

Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.

Del dejen op og rul den ud i cirkler.

Kom dit ønskede fyld på og sæt pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader varmluft

Pizzadej

Pizzadej

GemGem

GemGem

Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?

Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.

Jeg lover at jeg ikke spammer dig. Du kan afmelde nyhedsbrevet når som helst Powered by ConvertKit

Malene

1 comment on “Den nemmeste pizzadej”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.