Eggnog – en juletradition

Til en rigtig jul – ihvertfald i USA – hører også eggnog. Herhjemme kender vi den, i en tilsvarende version, som æggesnaps. For mig bringer det minder frem fra barndommen, hvor vi fik en æggeblomme og en tsk sukker i hver sin kop og sad og rørte til det blev hvidt eller meget lysegult, så vi kunne spise det.

I USA kan man købe eggnog på kartoner, men det er faktisk super nemt at lave selv.

Prøv også: Min nemme version af Hot Apple Cider

xoxo Malene

Eggnog – en juletradition

julehygge
  • Forberedelse10 min
  • Tilberedningstid1 hr
  • Samlet tid1 hr 10 min
  • Antal6 glas

    Ingredienser

    • 6 æg
    • 2,5 dl sukker
    • 5 dl mælk
    • 2,5 dl piskefløde

    Sådan gør du

    1

    Pisk æggeblommer og sukker til det bliver lysegult og cremet.
    Tilsæt mælk og fløde og pisk til det hænger godt sammen.
    Stil det på køl, gerne en times tid.
    Pisk æggehviderne stive i en anden skål og vend dem i æggemassen lige inden servering.
    Drys lidt stødt muskatnød på.

    Hvis man ikke skal dele med børn, kan man med fordel tilsætte lidt whiskey, rom eller cognac.

    Skriv en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll til toppen