Fastelavnsboller med appelsincreme

Når det er fastelavn hører der fastelavnsboller til! Helst mange af dem. Pigerne og jeg har lavet fastelavnsboller med appelsincreme i år.

Tidligere har vi mest lavet vandbakkelser til fastelavn, men i år havde vi lyst til at prøve en ny slags og det blev så til boller med fyld. Og det var en succes. Vi fandt frem til den her opskrift på lækre luftige boller.

Prøv også: min opskrift på vandbakkelser

xoxo Malene

Fastelavnsboller med appelsincreme

Fastelavnsboller med appelsincreme

Fastelavnsboller med appelsincreme er et stort hit hos børnene. De kan sagtens være med til at lave dem, men de skal måske have lidt hjælp til at samle bollerne, så fyldet ikke flyder ud. 

  • Forberedelse1 hr 10 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid1 hr 30 min
  • Antal12 stk

Ingredienser

Fastelavnsboller

  • 200 g smør
  • 1 1/2 dl mælk
  • 20 g gær
  • 450 g mel
  • 1 nip salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • Lidt mælk til pensling

Appelsincreme

  • 1/2 vaniljestang
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk maizena
  • Saften fra 1/2 økologisk appelsin

Glasur

  • 1 dl flormelis
  • Appelsinsaft

Sådan gør du

Fastelavnsboller

1

Smelt smørret i en gryde.

Hæld mælk og smør i en skål og rør gæren ud i det.

Tilsæt salt, sukker, æg og mel og ælt det hele godt sammen. 

Lad dejen hæve i 30 minutter.

Del dejen i 12 stykker og rul dem ud i cirkler.

Læg en skefuld creme på midten og saml kanterne over cremen. Sørg for at der er helt lukket så cremen ikke flyder ud.

Lad dejen hæve i 20 minutter på bagepladen.

Pensl med mælk.

Bages i 20 minutter ved 225 grader 

Appelsincreme

2

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud

Rør maizena ud i en kop med ca. 1/2 dl mælk og sæt det til side.

Kom resten af mælken, æggeblommer, appelsinsaft, sukker og vaniljekornene i en tykbundet gryde.

Varm blandingen op mens du hele tiden pisker.

Når det koger tilsætter du maizenablandingen mens du fortsætter med at piske.

Når cremen har den ønskede tykkelse hælder du cremen i en skål og sætter den på køl.

Glasur

3

Bland flormelis og appelsinsaft sammen til en tyk glasur. 

Fordel glasuren på fastelavnsbollerne. 

Riv evt. lidt appelsinskal over bollerne inden glasuren tørrer.

Appelsincremen kan holde sig i køleskabet et par dage, så du kan sagtens lave den i forvejen.

Fastelavnsboller med appelsincreme

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Børnenes-maddag-nyhedsbrev

Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?

Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.

Jeg lover at jeg ikke spammer dig. Du kan afmelde nyhedsbrevet når som helst.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen