Flødekartofler er et hit året rundt hjemme hos os og i de fleste andre danske hjem. De smager fantastisk både til oksesteg, hamburgerryg og grillmad. Eller til de lækre kalkun cordon bleu, som jeg serverede dem til forleden.

Flødekartofler

Der er et hav af variationer på flødekartofler. Dette er opskriften på vores favorit.

 

Du skal bruge

1 kg kartofler
400 ml mornaysauce
2 porrer
2 fed hvidløg
Revet ost
Salt og peber

Sådan laver du flødekartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern

Skær porrerne i tynde skriver.

Fordel halvdelen af kartoffelskiverne i bunden af et ildfast fad.

Fordel porrerne over kartoflerne.

Læg resten af kartoffelskiverne over.

Knus hvidløgene over kartoflerne og drys med salt og peber.

Hæld mornaysauce over og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 1 time og 15 minutter.

Drys rigeligt ost over flødekartoflerne og sæt i ovnen igen indtil osten er gylden.

Flødekartofler

GemGem

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.