Fyldte æg

Fyldte æg er et stort hit hos os. Pigerne er vilde med dem og fyldet kan varieres i det uendelige. Vi spiser dem både som en snack, til frokost, til forret og når vi får tapas.

Sådan laver du fyldte æg:

Kog 6 æg i ca 10 minutter og lad dem køle af.
Pil æggene, halver dem på langs og tag blommen ud.
Mos æggeblommerne og bland dem med det ønskede fyld og fyld det tilbage i æggehviden med en teske eller sprøjtepose for at gøre dem endnu mere dekorative.

Fyldte æg

Forslag til fyld:

Deviled eggs:

6 æggeblommer
2 tsk mayonnaise
1 tsk eddike
1 tsk. sennep
Salt og peber
Pynt med: Stødt paprika

Karryfyld:

6 æggeblommer
2 tsk mayonnaise
Karry
Salt
Pynt evt. med: purløg

Avocadofyld:

6 æggeblommer
1 avocado
1 tsk mayonnaise
2 tsk citronsaft
Salt
Pynt evt. med: et par rejer, dild, et kvart citronskive.

Laksefyld:

6 æggeblommer
2 tsk creme fraiche
1 tsk finthakket rødløg
1 skive røget laks
Pynt evt. med: dild, stenbiderrogn

Enkelt fyld:

6 æggeblommer
2 tsk mayonnaise
Salt
Pynt evt. med: et par rejer, caviar, dild, citron eller purløg, sprødstegt bacon brækket i små stykker eller karse, en halv cherrytomat.

Tunfyld:

6 æggeblommer
2 tsk creme fraiche
2 tsk tun fra dåse
Pynt evt. med; kapers, finthakket rød peber

Fyldte æg

Når nu det er påske, så kan man jo passende farve æggehviderne i fine påskefarver. Man halverer først æggene, tager blommen ud og lægger hviderne i vand, farvet med fugtfarve, indtil de har taget imod farve. Derefter fylder man lækkert fyld i.

Fyldte æg

Hvis der er æg tilbage, kan de moses til æggesalat dagen efter. Det giver en flot æggesalatmad, når de farvede hvider er blandet med.

Påskeæggesalat

Malene

2 comments on “Fyldte æg – et hit på påskebordet.”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.