Giftkage – grøn kage, som man husker den fra barndommen

Grøn giftkage

Jeg bagte en giftkage i weekenden. Det var egentlig meningen at Lea skulle have den med i børnehave på sin fødselsdag. Men hun nåede aldrig derover, fordi hun blev syg. Så vi blev desværre nødt til at spise den selv! Man kan jo ikke lade en kage gå til spilde, vel?

Giftkage Grøn kage

Jeg husker kagen fra Klassens Time i min egen barndom. Det var ret populært at have giftkage med i min klasse. Jeg havde faktisk glemt alt om den indtil for nylig og tænkte at den ville være et hit i børnehaven. Men det må så blive en anden gang. Herhjemme var den et stort hit.

Du skal bruge

250 g. smør
250 g. sukker
250 g. mel
3 æg
2 tsk. bagepulver
1½ dl mælk
Grøn frugtfarve

Giftkage Grøn kage

Sådan laver du giftkage

Pisk smør og sukker til en luftig masse.

Tilsæt æggene et ad gangen.

Bland mel og bagepulver og hæl det i dejen skiftevis med mælk og farve mens du pisker.

Hæld dejen i en smurt – eller bagepapirbeklædt – bradepande.

Bages ved 200 grader i ca 20-30 min.

Pynt med glasur eller chokolade.

Eva og Lea mente, at når kagen bare var til os, så kunne vi godt pynte den. Og så skulle det ihvertfald være en hjerteform. Selvfølgelig.

Jeg lavede noget chokoladeglasur af flormelis, kakaopulver og lidt vand, som de kunne hælde på. Og så fik de hver en lille håndfuld sukkerhjerter. Eva vendte alle sine ud midt i kagen og spredte dem ud, mens Lea tog et hjerte ad gangen og lange dem forsigtigt på. Der er mange måder at pynte kage på.

Giftkage Grøn kage

Giftkage Grøn kage

Kan du også lide at lave mad og bage sammen med dine børn? Så kom og vær med i min facebookgruppe Børnenes Maddag, hvor vi kan inspirere hinanden til at lave mad sammen med vores børn.

Grøn giftkage

Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?

Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.

Jeg lover at jeg ikke spammer dig. Du kan afmelde nyhedsbrevet når som helst Powered by ConvertKit

1 kommentar til “Giftkage – grøn kage, som man husker den fra barndommen”

  1. Pingback: November - Top 5 på bloggen og hos mig - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen