Denne skønne, skønne suppe er Nats opskrift. Han lavede græskarsuppe af de to hokkaidogræskar, som vi købte til økologisk høstmarked for et par uger siden. Og den blev virkelig lækker smagfuld og cremet.
Du skal bruge
2 hokkaidogræskar
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 tsk. timian
Vand (ca. 1 liter)
1 boullionterning
2 dl. fløde
Salt og peber
Lidt olie
Sådan gør du
Start med at vaske græskarene og fjern kerner og trevler i midten, Skær græskarkødet i mindre stykker.
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i lidt olie sammen med timian i et par minutter.
Kom græskarstykkerne i gyden og hæld vand i til det lige dækker. Tilsæt boullion.
Bring det i kog og skru derefter ned og lad det simre i ca. 30 minutter.
Blend græskarsuppen med en stavblender direkte i gryden.
Tilsæt fløde og lad suppen koge op igen.
Smag til med salt og peber.
Mangler du inspiration til en anden lækker og hurtig suppe? Få opskriften på min ærtesuppe HER
Som topping lavede vi en peber-svampeblanding, som jeg synes passer rigtig godt som topping på græskarsuppe.
Toppingen er lavet af champignon, rød snackpeber, knust hvidløg og stødt paprika, som jeg ristede af på panden i et par minutter.
Pingback: Bagt butternut squash - Helt op til månen