Hakkebøffer med bløde løg er virkelig en klassiker. Et spejlæg på toppen gør det kun endnu bedre.

Opskrift på lækre saftige hakkebøffer med bløde løg og spejlæg.

Hakkebøffer med bløde løg og spejlæg kommer ofte på bordet herhjemme, så vi er lidt presset på tiden. Som i mange andre børnefamilier, så er der dage, hvor kalenderen er fyldt og det skal gå lidt stærkt. Og så er det skønt når aftensmaden kan laves på kort tid.

Hakkebøffer er ret nemme at lave. Alligevel vil jeg gerne dele et par tips, som sikrer saftige smagfulde hakkebøffer.

  • Læg en enkelt hakkebøf på den brandvarme pande ad gangen og vent et øjeblik før du lægger den næste på. Det gør at panden holder temperaturen, så saften ikke siver ud. Gør det samme når du vender bøfferne.
  • Brug hakket oksekød med høj fedtprocent, så bøfferne ikke bliver tørre.
  • Brug en teske eller din tommelfinger til at lave en lille fordybning på midten. Det gør at bøffen ikke trækker sig sammen på panden, men holder formen.
  • Rør farsen med saft og smag, som i opskriften herunder. Jeg lover at du får lækre, saftige, smagfulde hakkebøffer.
Opskrift på lækre saftige hakkebøffer med bløde løg og spejlæg.

Du skal bruge

500 g hakket oksekød

1 æg

1 spsk ahornsirup

1 spsk soya

1 tsk tørret estragon

50 g hakkede valnødder

1 stort løg

4 æg

Salt og peber

Sådan laver du hakkebøffer med bløde løg og spejlæg

Rør hakket oksekød, 1 æg, ahornsirup, soya, estragon, og valnødder sammen.

Form 4 bøffer og hak dem i #-mønster på hver side.

Krydr med salt of peber og steg bøfferne på en varm pande 2-3 minutter på hver side.

Sluk for varmen og lad hakkebøfferne stå på den varme pande i 12 minutter.

Imens kan du lave bløde løg og spejlæg.

Skær løget i ringe og kom dem på en pande med smeltet smør ved medium varme.

Når løgene er klare og bløde tager du dem af panden.

Slå 4 æg ud på panden og steg indtil hviden ikke længere er klar.

Server med ristet rugbrød og en god salat.

Opskrift på lækre saftige hakkebøffer med bløde løg og spejlæg.

Følg med på Pinterest, hvor jeg deler en masse inspiration og lækre opskrifter.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.