Hasselback kartofler er en af vores favoritter, når det kommer til kartofler hjemme hos os og faktisk den enste version af kartofler, som Lea vil spise lige for tiden. Hun er slet ikke fan af kartofler og kan kun af og til klemme bagte kartofler ned. Men hasselback kartofler vil hun gerne spise.

Hasselback kartofler er så dejligt sprøde udenpå og dejligt bløde indeni. Og så er de noget mere dekorative end almindelige kogte kartofler og derfor helt perfekte at servere til gæster. Helt klassisk skal der bare lidt olie og salt på toppen, men de bliver kun endnu bedre med lidt ekstra smag. Jeg har mange gange drysset lidt paprika over dem, men hvidløg og parmesan er klart favoritten.

Hasselback kartofler

Du skal bruge

1 kg kartofler
1 fed hvidløg
Olie
Salt
Revet parmesan

Hasselback kartofler

Sådan laver du hasselback kartofler

Skræl kartoflerne.

Skær riller i kartoflerne ca. 2/3 ned. Rillerne skal være så tynde som muligt. Et godt trick er at lægge kartoflen på en trægrydeske, så kommer du ikke til at skære helt igennem.

Læg kartoflerne i et ildfast fad med den rillede siden opad.

Hæld til olie på en tallerken, pres hvidløg i olien og pensl det på kartoflerne.

Drys med salt og parmesan.

Bages ved 180 grader i ca. 60 minutter.

*****

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Hasselback kartofler

GemGem

GemGem

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.