Min gode ven, Thomas, som er superkagebager har lige bestået en eksamen og vi er derfor blevet forkælet med disse lækre cup cakes, som jeg har fået lov til at dele opskriften på.
Du skal bruge
125 g smør
125 g sukker
125 g mel
2 æg
½ tsk salt
½ tsk vanille
½ dl mælk
1 tsk bagepulver
200 g frosne hindbær
Sådan gør du
Smelt smørret og rør mælken i.
Pisk æggene i et ad gangen.
Bland mel, sukker, salt, vanille og bagepulver i en anden skål.
Hæld væsken i lidt ad gangen og rør dejen til den er helt jævn og glat.
Kog bærrene til de er udkogte og mos dem gennem en si, så kernerne ikke kommer med i kagen.
Tilsæt de kogte bær til dejen.
Bages ved 200 grader i 18-20 minutter
Når kagerne er kølet af, pyntes med flødebolleskum.
Sådan laver du flødebolleskum
150 g sukker
½ dl vand
2 bægre pasteuriserede æggehvider
Vand og sukker koges sammen til en tynd karamel
Æggehvider piskes stive
Hæld sukkermassen i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker. Der skal piskes i mindst 15 minutter, til massen er helt sej.
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose og sprøjt på kagerne.
Disse cup cakes er også pyntet med hindbær-kagedrys og sølvkugler.