flødekarameller

Pigerne er på miniferie hos mormor og morfar, så jeg har brugt tiden på at lave flødekarameller, så der er ekstra forkælelse til fredagsslik i morgen. Hvis der altså er flere tilbage. De er nemlig så gode, at de er svære at holde fingrene fra. Og så er de virkelig nemme at lave.

Jeg lavede både fyldte flødekarameller a la Tofiffee og karameller med  lakridssmag. Af den portion jeg lavede blev der 12 fyldte flødekarameller + 1 plade, som var ca. 10×10 cm og 1 cm høj, som jeg skar ud i mindre firkanter.

Du skal bruge:

50 g smør
150 g sukker
1,5 dl fløde
½ dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker

Smagsekstrakt efter behag. Det kan undlades. Jeg brugte ca. ½ tsk for at få et hint af lakrids, men uden at overdøve karamelsmagen.

Fyld:

Nutella
Hasselnødder
Mørk smeltet chokolade

flødekarameller

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde
Tilsæt sukker, fløde, sirup og vaniljesukker og pisk det godt sammen.
Kog massen ind, indtil den rammer 124 grader.
Fyld hullerne i en silikoneform ca.2/3 op og sæt formen i køleskabet.

Jeg havde lidt karamelmasse i overskud, som jeg tilsatte lakridssmag og hældte i en 10×10 cm plastikbøtte. Da den var helt kølet af, skar jeg dem ud i små firkanter. Hvis ikke alle mine køkkenting var pakket væk, ville jeg have hældt karamelmassen i en isterningebakke af silikone.

Når massen til de fyldte karameller er kølet lidt af, skal du lave en fordybning i midten, og så køle det helt af, inden du putter fyld i. Hold godt øje med det. Hvis den ikke er kølet nok af, flyder massen sammen igen. Hvis den er kølet for meget af, bliver den for hård til at lave en fordybning. Man kan som regel lave fordybningen efter ca. 15 minutter.

Når flødekaramellerne er kølet af, fylder du en smule Nutella i fordybningen, presser en hasselnød ned i nutellaen og hælder lidt smeltet chokolade på toppen.

Mums! Velbekomme.

tofiffee

Malene

1 comment on “Hjemmelavede flødekarameller”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.