I går havde pigerne hver deres lille veninde med hjem efter børnehave, som begge gerne ville spise med, så det skulle selvfølgelig være nemt og børnevenligt. Hjemmelavede kyllingenuggets og pomfritter er dejlig nem aftensmad, som kan passe sig selv i ovnen. Og alle fire piger var vilde med det.

Kyllingenuggets

Jeg ville have lavet kyllingenuggets til Lea i mandags, da hun havde fødselsdag, men sygdom fik sat en stopper for det. Kyllingenuggets er hendes livret. Hun kunne spise dem hver dag, hvis hun fik lov. Jeg er ikke så vild med de kyllingenuggets man kan få på diverse fast food restauranter. Men de hjemmelavede til gengæld. MUMS! Lea sagde ellers for noget tid siden, at når hun blev 4 år, så kunne hun nok ikke lide nuggets mere. I stedet ville hun måske kunne lide tomater og ost, som sin storesøster. Jeg er dog glad for, at hun stadig kan lide dem og at hun foretrækker de hjemmelavede.

Du skal bruge

Kyllingebrystfilet – beregn en til hver voksen. Lidt mindre til børn.
Grahamsmel
Æg
Rasp
Revet parmasan eller mozarella
Salt
Olie

Kyllingenuggets

Sådan laver du kyllingenuggets

Skær kyllingebrystfileten i mindre stykker. Ca. 6-8 stykker pr. filet.

Tag 3 dybe tallerkener. Den ene til grahamsmel. Den andet til pisket æg. Og den sidste til en blanding af rasp, salt og ost.

Vend kyllingestykkerne i grahamsmel. Derefter i æg. Og til sidst i raspeblandingen.

Læg stykkerne på bagepapir og dryp dem med lidt olie.

Steges i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Kyllingenuggets

Til vores kyllingenuggets fik vi pomfritter i ovnen. Det passer ligesom til at få pomfritter til sine nuggets.

Sådan laver du pomfritter i ovnen.

Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i stave.

Skyl dem under koldt vandt for at skylle det meste stivelse af.

Koges i rigeligt vand tilsat salt og et skvæt eddike i ca. 12 minutter.

Lad dem køle af.

Hæld dem i en frysepose med lidt olie og vend dem godt rundt til der er olie på alle stykkerne.

Læg dem på bagepapir og sæt dem i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader.

Pomfritterne skal vendes nogle gange undervejs.

Drys med salt og server.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.