Eller, faktisk er det jo til aftenen før Store Bededag de fleste af os spiser varme hveder. Hjemme hos os bliver de dog gemt til i morgen tidlig. Eva har nemlig sidste dag i børnehaven i dag og vi fejrer vores store pige med at tage på restaurant i aften. Så kan vi glæde os til ristede hveder med tandsmør og jordbærsyltetøj til morgenmad i morgen 🙂

Hveder

Du skal bruge

50 g gær
4 dl lunken mælk
50 g smeltet smør
2 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
ca. 900 g hvedemel
1 æg til pensling

Sådan laver du hveder

Rør gæren ud i den lunkne mælk

Tilsæt smør, æg, salt og sukker og rør sammen

Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt det godt sammen. Dejen skal ikke være klistret, men heller ikke hård og tør.

Lad dejen hæve i en times tid i skålen under et rent viskestykke.

Del dejen i 16 stykker og rul dem til boller.

Sæt dem i en bradepande. De skal stå lidt tæt, så de hæver sammen under bagning.

Sæt bradepanden øverst i ovnen og kom et ildfast fad med 2 liter kogende vand i bunden af ovnen. Lad bollerne hæve i 20 minutter.

Tag bollerne og vandfadet ud af ovnen og tænd den på 200 grader.

Pensl bollerne og sæt dem i den varme ovn i ca. 20 minutter.

Hveder

Hveder

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.