Hveder til Store Bededag

Hveder

Hveder

Du skal bruge

50 g gær
4 dl lunken mælk
50 g smeltet smør
2 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
ca. 900 g hvedemel
1 æg til pensling

Sådan laver du hveder

Rør gæren ud i den lunkne mælk

Tilsæt smør, æg, salt og sukker og rør sammen

Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt det godt sammen. Dejen skal ikke være klistret, men heller ikke hård og tør.

Lad dejen hæve i en times tid i skålen under et rent viskestykke.

Del dejen i 16 stykker og rul dem til boller.

Sæt dem i en bradepande. De skal stå lidt tæt, så de hæver sammen under bagning.

Sæt bradepanden øverst i en kold ovn og kom et ildfast fad med 2 liter kogende vand i bunden af ovnen. Lad bollerne hæve i 20 minutter.

Tag bollerne og vandfadet ud af ovnen og tænd den på 200 grader.

Pensl bollerne og sæt dem i den varme ovn i ca. 20 minutter.

Hveder

Hveder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *