Hvidløgsflutes

Jeg elsker hvidløgsflutes som tilbehør til aftensmaden. Især når de er hjemmelavede. Med min opskrift får du de allerbedste hjemmelavede hvidløgsflutes – hvis jeg selv skal sige det! De er bløde, smagfulde og med sprød skorpe. Lige som jeg kan lide dem. 

Det tager lidt tid at lave dem, men det er mest hævetid. Og de er slet ikke svære at lave. Det bedste er at de kan fryses, så det er bare med at få lavet en god portion, så har du hvidløgsflutes lige til at tage op af fryseren, når der skal lækkert tilbehør til aftensmaden.

Hvis du ikke har meget tid, så prøv evt. min opskrift på lækkert hvidløgs-ostebrød.

xoxo Malene

Hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes

Hjemmelavede hvidløgsflute er så meget bedre end de købte. De er nemme at leve, men kræver god til til hævning.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid2 hr 25 min
  • Samlet tid2 hr 40 min
  • Antal4 stk

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 5 dl vand
    • 3 spsk olie
    • 1 tsk sukker
    • 1 tsk salt
    • 700 g tipo 00 mel

    Fyld

    • 100 g blødt smør
    • 3 fed hvidløg
    • 1 håndfuld persille

    Sådan gør du

    1

    Rør gæren ud i fingervarmt vand

    Tilsæt olie, sukker og salt.

    Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt til dejen er blød, men ikke klistret. 

    Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time.

    Imens rører du presset hvidløg og hakket persille sammen med den bløde smør.

    Delen dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud i en rektangel.

    Smør hvidløgssmør på hvert stykke og rul stramt sammen på den lange led, så det bliver et aflangt flute.

    Mas flutet let fladt med håndfladerne og skær 3 lange strimler.

    Sno hver strimmel og flet dem så sammen. Mas enderne godt sammen.

    Sæt flutene til hævning i 1 time.

    Bages ved 225 grader i 20-25 minutter.

    Tipo 00 er italiensk hvedemel og kan købes i de fleste supermarkeder.

    Hvidløgsflute

    Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

    3 kommentarer til “Hvidløgsflutes”

    1. Pingback: Cremet Risotto med svampe og bacon - Helt op til månen

    2. Pingback: Tunsalat - nem og simpel opskrift - Helt op til månen

    3. Pingback: Torskefad med bearnaisedressing - Helt op til månen

    Skriv en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll til toppen