Hvidløgsolie er altså helt fantastisk i madlavningen. Hvis man kan lide hvidløg. Og det kan vi heldigvis.

Hvidløgsolie

Det er ret nemt at lave sin egen hvidløgsolie, som kan bruges til at dryppe ud over en hjemmelavet pizza eller pastaret. Du kan også bruge det til at smøre bruschetta eller andet lækkert brød. Eller du kan smøre olien henover en god oksesteg i ovnen.

Når jeg skal bruge det med det samme, plejer jeg bare at knuse et par fed hvidløg ned i noget olie og lade det trække et par timer. Det giver en god gennemtrængende smag af hvidløg. Men jeg laver også af og til en større portion, hvis jeg skal bruge det flere gange. Det giver en mildere og mere ‘blød’ hvidløgssmag.

Hvis man laver nok hvidløgsolie til at gemme af det, er det vigtigt at hvidløgene er varmebehandlet, da de kan afgive bakterier som giver botulisme, også kendt som pølseforgiftning. Og det skal vi ikke risikere noget af!

Hvidløgsolie

Varmebehandlet hvidløgsolie

Det er ret nemt at lave en god hvidløgsolie, som kan opbevares på køl i op til 2 uger. Hvor stærk den skal være afhænger af smag og behag, men her er min version.

1,5 dl smagsneutral olie (fx. solsikke eller rapsolie) Du kan sagtens bruge olivenolie, men personligt synes jeg den smager for meget igennem lige i denneher sammenhæng..

1 hvidløg (ja, et helt løg)

Pil hvidløget og hak det i små fine stykker.

Put olie og hvidløg i en gryde og varm det op. Det må ikke koge, for så bliver hvidløgene brune.

Lad det simre i ca. 15 minutter.

Køl af og hæld på glas eller flaske.

For et ekstra pift, kan du tilsætte lidt chili, persille, timian eller basilikum

 

Malene

2 comments on “Hvidløgsolie”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.