Hvidløgsolie

Hvidløgsolie er altså helt fantastisk i madlavningen. Hvis man kan lide hvidløg, selvfølgelig. Og det kan vi heldigvis.

Det er ret nemt at lave sin egen hvidløgsolie, som kan bruges til at dryppe ud over en hjemmelavet pizza eller pastaret. Du kan også bruge det til at smøre bruschetta eller andet lækkert brød. Eller du kan smøre olien henover en god oksesteg i ovnen.

Når jeg skal bruge det med det samme, plejer jeg bare at knuse et par fed hvidløg ned i noget olie og lade det trække et par timer. Det giver en god gennemtrængende smag af hvidløg. Men jeg laver også af og til en større portion, hvis jeg skal bruge det flere gange. Det giver en mildere og mere ‘blød’ hvidløgssmag.

Hvis man laver nok hvidløgsolie til at gemme af det, er det vigtigt at hvidløgene er varmebehandlet, da de kan afgive bakterier som giver botulisme, også kendt som pølseforgiftning. Og det skal vi ikke risikere noget af!

xoxo Malene

Hvidløgsolie

Hvidløgsolie

Det er ret nemt at lave en god hvidløgsolie, som kan opbevares på køl i op til 2 uger. Hvor stærk den skal være afhænger af smag og behag, men her er min version.

  • Forberedelse5 min
  • Tilberedningstid15 min
  • Samlet tid20 min

    Ingredienser

    • 1 hvidløg (ja, et helt løg)
    • 1,5 dl smagsneutral olie (fx. solsikke eller rapsolie) 

    Sådan gør du

    1

    Pil hvidløget og hak det i små fine stykker.

    Put olie og hvidløg i en gryde og varm det op. Det må ikke koge, for så bliver hvidløgene brune.

    Lad det simre i ca. 15 minutter.

    Køl af og hæld på glas eller flaske.

    For et ekstra pift, kan du tilsætte lidt chili, persille, timian eller basilikum.

    Hvidløgsolie

    Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

    2 kommentarer til “Hvidløgsolie”

    1. Pingback: Bagte rødbeder - Helt op til månen

    2. Pingback: Skønne bagte spidskål med ost - Helt op til månen

    Skriv en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll til toppen