Nat har arbejdet hårdt i haven hele dagen, så glæden var stor, da jeg serverede en dejlig kølig iskaffe.

Iskaffe med karamelsirup

Der er ikke noget bedre end en pause fra havearbejdet på en varm sommerdag. Og en iskaffe smager skønt og er dejlig kølende.

Sådan laver jeg iskaffe:

Lav en stærk kop kaffe af 5 tsk instantkaffe og kogende vand.

Lad kaffen køle lidt af.

Fyld et glas halvt op med isterninger.

Hæld mælk i glasset, så det akkurat dækker isterningerne.

Fyld glasset op med kaffen.

Smag til med karamelsirup og top med flødeskum og lidt kakaopulver.

Iskaffe med karamelsirup

Det er det nemmeste i verden at lave sin egen karamelsirup og den kan fint holde sig i en flaske med patentprop i et par måneder.

Sådan laver jeg karamelsirup:

Smelt 150 g rørsukker på en pande.

Når det er helt smeltet, hælder du 3/4 dl vand på.

Når vandet kommer på, vil sukkeret stivne, men du skal bare fortsætte med at varme det op. Det skal nok smelte 🙂 Konsistensen bliver tykkere når det er kogt lidt ind. Og en anelse tykkere igen, når det er kølet af.

Siruppen er også fantastisk som sødemiddel med smag til en almindelig kop kaffe. Og den kan bruges som topping på is og kager.

Iskaffe med karamelsirup

Malene

2 comments on “Iskaffe med hjemmelavet karamelsirup”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.