Udover at lave en masse småkager, gik vores weekend også med at lave julekonfekt. Pigerne gik virkelig til den og fik lavet fine figurer af marcipan og nougat.

julekonfekt

 

img_1817

De fik også lavet havregrynskugler. Det er rigtig mange år siden jeg sidst har lavet havregrynskugler og jeg havde helt glemt hvor godt de smager af sukker, kakao og barndom.

Vi brugte denne opskrift:

200 g havregryn
125 g smør
100 g sukker
40 g kakao
75 g kokosmel

Tag smørret ud af køleskabet lidt før det skal bruges, så det bliver blødt.
Ælt smør, havregryn, sukker og kakao sammen i en skål.
Form til mundrette kugler og rul dem i kokosmel.

img_1827

Pigerne tabte hurtigt interessen for konfektfremstillingen, da det begyndte at blive mere avanceret og  de fik lov til at slikke rester af chokolade af skeer og skåle, men jeg fik da lavet lidt ekstra, bl.a.

Marcipankugler overtrukket med hvid chokolade og rullet i krymmel.
Mandler med chokoladeovertræk, både hvid og lys chokolade.
Små konfektforme med knust corn flakes i appelsinchokolade.
Hjerteforme med hvid og mørk chokolade i lag, med valnødder og mandler indeni.

Nu tror jeg vi er godt med på søde sager til juledagene!

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.