Forleden lavede jeg denne lækre kanelkage og straks spredte der sig en duft af jul i vores hjem. Jeg lavede den egentlig mest som et forsøg på en julekage, som ikke er helt traditionel og fordi jeg havde noget kærnemælk der skulle bruges. Det lykkedes og den blev så fin og lækker at vi helt sikkert skal lave den igen.
Kagen er ret tung, men den passer så godt sammen med den bløde kaffeglasur, som pigerne først troede, at jeg havde lavet for at pranke dem. Men den var altså god nok. Det er meningen at den skal smage af kaffe. Eva var ikke så meget for den, men hun er i forvejen ikke stor fan af glasur og frosting. Lea kunne overraskende nok godt lide det.
Prøv også: opskrift på lækre brownies
xoxo Malene
Kanelkage med lækker blød kaffeglasur

Opskriften passer til en ca. 25×30 cm bradepande.
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid45 min
- Samlet tid55 min
- Antal pers.16
Ingredienser
- 125 g smør
- 5 dl kærnemælk
- 270 g sukker
- 400 g mel
- 2 spsk kanel
- 2 tsk natron
Glasur
- 75 g smør
- 200 g flormelis
- 2 spsk kakaopulver
- 1/2 tsk instant kaffe
- 3 spsk kogende vand
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
Hæld det smeltede smør i en skål sammen med kærnemælken.
Bland sukker, mel, kanel og natron sammen i en anden skål og sigt det ned i kærnemælken.
Rør det godt sammen.
Hæld dejen i en bradepande med bagepapir.
Bages ved 200 grader i 45 minutter.
Lad kagen afkøle helt, inden du kommer glasur på.
Glasur
Rør kogende vand, Instant kaffepulver og kakaopulver sammen til det er opløst.
Rør det sammen med flormelis.
Hæld det smeltede smør i, mens du pisker godt, indtil du har den ønskede konsistens.
Fordel glasuren over den afkølede kage.

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.
Mums, den lyder god – og ser herlig svampet ud:)
Tak Line <3 Ja, den er super lækker!
Pingback: Lys svampet bradepandekage med saltkaramel, luftig frosting og karamelknas - Helt op til månen