Forleden lavede jeg denne lækre kanelkage og straks spredte der sig en duft af jul i vores hjem. Jeg lavede den egentlig mest som et forsøg på en julekage, som ikke er helt traditionel og fordi jeg havde noget kærnemælk der skulle bruges. Det lykkedes og den blev så fin og lækker at vi helt sikkert skal lave den igen.

Kanelkage med kaffeglasur

Kagen er ret tung, men den passer så godt sammen med den bløde kaffeglasur, som pigerne først troede, at jeg havde lavet for at pranke dem. Men den var altså god nok. Det er meningen at den skal smage af kaffe. Eva var ikke så meget for den, men hun er i forvejen ikke stor fan af glasur og frosting. Lea kunne overraskende nok godt lide det.

Opskriften passer til en ca. 25×30 cm bradepande.

Kanelkage med kaffeglasur

Du skal bruge

Kanelkage

125 g smør
5 dl kærnemælk
270 g sukker
400 g mel
2 spsk kanel
2 tsk natron

Glasur

75 g smør
200 g flormelis
2 spsk kakaopulver
1/2 tsk instant kaffe
3 spsk kogende vand

Kanelkage med kaffeglasur

Sådan laver du kanelkage i bradepande

Kanelkage

Smelt smørret i en gryde ved lav varme.

Hæld det smeltede smør i en skål sammen med kærnemælken.

Bland sukker, mel, kanel og natron sammen i en anden skål og sigt det ned i kærnemælken.

Rør det godt sammen.

Hæld dejen i en bradepande med bagepapir.

Bages ved 200 grader i 45 minutter.

Lad kagen afkøle helt, inden du kommer glasur på.

Glasur

Rør kogende vand, Instant kaffepulver og kakaopulver sammen til det er opløst.

Rør det sammen med flormelis.

Hæld det smeltede smør i, mens du pisker godt, indtil du har den ønskede konsistens.

Fordel glasuren over den afkølede kage.

Malene

2 comments on “Kanelkage med lækker blød kaffeglasur”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.