Jeg har genfundet en gammel opskrift på kaviarrand og jeg er bare lykkelig!
Hele min mors familie, og dermed også min mormor og morfar, har boet i Australien siden før jeg blev født. Da jeg var barn (nu lyder jeg rigtig gammel…) var der ikke internet, så kommunikationen foregik via luftpost og vi ringede kun sammen ved særlige lejligheder. Jeg havde heldigvis min dejlige farmor og farfar i nærheden, men jeg havde også Ruth og Børge, som udgjorde den manglende halvdel af bedsteforældregenerationen.
De var nogle dejlige mennesker, som jeg stadig savner og har gode minder om. Især Ruth var en særlig dame. Vi blev tit inviteret på mad og Ruth lavede skøn gammeldags mad med rigeligt med kartofler og brun sovs. Til dessert var der næsten altid rødgrød eller fromage. Og når det skulle være festligt, lavede hun kaviarrand. Hun vidste, at det var min favorit og da hun blev syg, sørgede hun for at give mig en sirligt håndskrevet opskrift. Desværre blev den forlagt et sted i alle de flytninger jeg har haft. Men for nylig fandt jeg den igen.
xoxo Malene
Kaviarrand – Ruths skønne opskrift

- Forberedelse20 min
- Tilberedningstid2 hr
- Samlet tid2 hr 20 min
- Antal pers.10
- KØKKEN
- Dansk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- 2½ dl. creme fraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 spsk citronsaft
- Salt og peber
- 2 glas rød kaviar
- 200 gr. rejer
- 4 hårdkogte hakkede æg
- 1/2 fintrevet løg
- En lille håndfuld klippet dild
- 5 blade husblas
Pynt
- Icebergsalat
- Tomater
- Citron
- Rejer
- Æg
- Asparges
- Dild
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand
Rør creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og salt og peber sammen i en skål.
Tilsæt kaviar, rejer, æg, løg og dild og bland det godt sammen.
Smelt husblassen over vandbad. Når den er helt smeltet blandes den i kaviarmassen, mens der røres godt rundt.
Hæld massen i en randform og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer og gerne natten over.
Servering
Vend kaviarranden ud på et fad med strimlet salat og kom rejer i midten af randen. Pynt med citron, tomater, æg og asparges.

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.
Glæder mig til at prøve Ruths Kaviarrand, næste gang jeg skal lave gæstemad!
Det lyder skønt. Jeg er sikker på at de bliver glade for det <3
Pingback: Tunsalat - nem og simpel opskrift - Helt op til månen