Jeg har genfundet en gammel opskrift på kaviarrand og jeg er bare lykkelig!

Kaviarrand

Hele min mors familie, og dermed også min mormor og morfar, har boet i Australien siden før jeg blev født. Da jeg var barn (nu lyder jeg rigtig gammel…) var der ikke internet, så kommunikationen foregik via luftpost og vi ringede kun sammen ved særlige lejligheder. Jeg havde heldigvis min dejlige farmor og farfar i nærheden, men jeg havde også Ruth og Børge, som udgjorde den manglende halvdel af bedsteforældregenerationen.

De var nogle dejlige mennesker, som jeg stadig savner og har gode minder om. Især Ruth var en særlig dame. Vi blev tit inviteret på mad og Ruth lavede skøn gammeldags mad med rigeligt med kartofler og brun sovs. Til dessert var der næsten altid rødgrød eller fromage. Og når det skulle være festligt, lavede hun kaviarrand. Hun vidste, at det var min favorit og da hun blev syg, sørgede hun for at give mig en sirligt håndskrevet opskrift. Desværre blev den forlagt et sted i alle de flytninger jeg har haft. Men for nylig fandt jeg den igen.

Kaviarrand

Du skal bruge

2½ dl. creme fraiche
2 spsk. mayonnaise
2 spsk citronsaft
Salt og peber
2 glas rød kaviar
200 gr. rejer
4 hårdkogte hakkede æg
1/2 fintrevet løg
En lille håndfuld klippet dild
5 blade husblas

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand

Rør creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og salt og peber sammen i en skål.

Tilsæt kaviar, rejer, æg, løg og dild og bland det godt sammen.

Smelt husblassen over vandbad. Når den er helt smeltet blandes den i kaviarmassen, mens der røres godt rundt.

Hæld massen i en randform og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer og gerne natten over.

Vend kaviarranden ud på et fad med strimlet salat og kom rejer i midten af randen. Pynt med citron, tomater, æg og asparges.

Kaviarrand

I morgen ville Ruth være fyldt 85 år og i morgen fylder bloggen 1 år <3

Opskrift på kaviarrand

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.