Hjemme hos os elsker vi alle former for suppe. Især klar suppe er et stort hit her i vinterkulden, når hoste og snue huserer.

suppe

Jeg plejer at lave denne ultra-nemme suppe, som godt nok tager lidt tid, men ikke kræver så meget opmærksomhed.

Du skal bruge:

1 kylling
Suppeurter, fx 3 gulerødder, en halv selleri, 1 bladselleri, 2 pastinak og 1 løg
Suppevisk efter smag og behag
2 porrer
1-2 boullionterninger

suppe

Sådan gør du

Rens og skyl kyllingen.
Vask gulerødder, selleri, bladselleri, løg og pastinak. Skræl dem evt. og skær dem ud i grove stykker
Læg kyllingen i en stor gryde sammen med grøntsager og suppevisk og dæk med vand.
Husk at skumme af efter behov.
Suppevisken tages op efter ca. 20 minutter og kasseres
Grøntsagerne tages op, når de er møre. Det afhænger lidt af størrelse, men ca. en halv time.
Kyllingen koges ved svag varme i yderligere 1 time til den er mør og gennemkogt.
Tag kyllingen op af vandet og fjern skind og ben fra kødet.
Skær porrer i skiver og kog dem i 20 minutter i suppen.
Skær de kogte grøntsager i tern og riv kødet i mindre stykker og tilsæt det til suppen.

Serveres rygende varm med noget lækkert brød.

Ekstra tips:

Mine børn er ikke glade for selleri og kogte gulerødder, så for at få lidt ekstra fylde, tilsætter jeg ofte lidt suppehorn. Pasta kan altid få dem til at spise lidt mere.

Har man helt små børn, som er ved at lære at spise selv, kan det blive noget af et griseri, når man skal have suppe. Men man kan man rive brødet i mindre stykker og putte i deres suppe, så er det lettere at balancere på skeen.

Hørfrø er en rigtig god kilde til de gode olier. En god måde at få lidt i sine børn (og sig selv), er ved at knuse en lille håndfuld hørfrø i kaffekværnen og putte i suppen. Man kan hverken se eller smage det. Det virker også fantastisk i gryderetter.

 

Malene

1 comment on “Klar suppe med kylling og grøntsager”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.