Klejner

Klejner

Klejner

Klejner

  • Forberedelse10 min
  • Tilberedningstid30 min
  • Samlet tid40 min
  • KØKKEN
    • Dansk
  • VELEGNET SOM
    • Julekage

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1/2 tsk hjortetaksalt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g smør
  • 2 spsk fløde
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • Revet skal fra 1/2 citron
  • Palmin

Pynt

  • Flormelis

Sådan gør du

1

Smuldr smørret sammen med melen.

Tilsæt hjortetaksalt, kardemomme, salt og sukker og bland sammen. 

Tilsæt fløde, æg og citronskal og ælt det godt sammen.

Lad dejen hvile i en time.

Rul dejen ud i et rektangel, ca. 1/2 cm tyk, og skær den i ruder-formede stykker, ca. 3×8 cm

Skær en revne midt i klejnen og sno den ene spids igennem hullet.

Varm palmin op i en gryde og kog klejnerne 3-4 stykker ad gangen til de er lysebrune.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle eller fedtsugende papir.





Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *