I sidste uge havde jeg besøg af søde Benedicte fra benedictesmad.dk til frokost og så syntes jeg det var nærliggende at prøve hendes egen opskrift på grydebrød. Det blev helt perfekt med sprød skorpe og en sej og saftig midte. Det var super nemt at lave og smagte fantastisk. Det er ihvertfald ikke sidste gang jeg laver grydebrød i min Römertopf.

Grydebrød i Römertopf stegeso

Du skal bruge

10 g gær
4,5 dl vand
2 tsk groft salt
400 g hvedemel
100 g grahamsmel

Sådan laver du grydebrød

Opløs gæren i koldt vand.

Tilsæt salt og mel og ælt det godt sammen.

Læge et viskestykke over skålen og lad dejen stå på bordet natten over.

Sæt stegesoen i vandbad i mindst 15 minutter

Tør den af og smør den indvendigt med olie.

Læg dejen i stegesoen, sæt låget på og lad den hæve i halvanden time.

Sæt stegesoen i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.

Tag låget af og bag brødet i yderligere 15 minutter.

Lad det hvile i 10 minutter og tag så brødet ud af formen.

Grydebrød i Römertopf stegeso

GemGem

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.