De her luftige pølsehorn er knap så sunde, som de grove jeg plejer at lave, men de er så lækre, at det nok går en gang imellem.

Vi skulle for nylig på picnic med hele familien. Pigerne ville gerne have at der var pølsehorn til børnene, så vi blandede en dej og så æltede pigerne løs til den store guldmedalje.

Vi lavede dem dagen før og de var stadig helt friske til vores picnic. De resterende kom i fryseren og Eva har haft et med i madpakken et par gange.

Hemmeligheden i disse pølsehorn er ymer og æltningen. Der er blevet banket, mast, hevet og strukket i dejen i noget længere tid end man lige skulle tro var nødvendigt. Men det gav et skønt resultat.

Opskrift på lette luftige pølsehorn

Du skal bruge

2 dl mælk

100 g smør

50 g gær

1 tsk salt

50 g sukker

1 æg

2 dl ymer

750 g hvedemel

10 partypølser

Sådan laver du lette luftige pølsehorn

Lun mælken i en gryde sammen med smør. Det skal ikke koge, kun lige være varmt nok til at smørret smelter.

Tag mælken af varmen.

Når det er kølet ned til lillefingertemperatur smuldres gæren i og røres ud.

Rør salt, sukker, æg og ymer i mælken.

Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt i mindst 10 minutter til dejen er glat og smidig.

Lad dejen hæve under et rent klæde i en time.

Ælt dejen godt igennem og del den i 20 stykker.

Skær pølserne halvt over.

Rul hvert stykke dej til en lang pølse og sno den rundt om en halv partypølse.

Fordel pølsehornene på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve en time.

Bages i ovnen ved 210 grader varmluft i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Opskrift på lette luftige pølsehorn

Hvis du også kan lide at have børnene med i køkkenet, så kom og vær med i min facebookgruppe Børnenes Maddag og lad os inspirere hinanden.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.