Luciabrød

Når det er Luciadag, hører der sig luciabrød til. De store luftige gule boller kommer på bordet hvert år på Luciadag hos os. De smager fantastisk med koldt smør på, når de stadig er lune og et glas kold mælk – eller varm gløgg – til.

Traditionen med luciabrød stammer fra Sverige, hvor de kaldes lussekatte. De spises den 13. december.

xoxo Malene

Luciabrød

Luciabrød
  • Forberedelse10 min
  • Tilberedningstid1 hr 30 min
  • Samlet tid1 hr 40 min
  • Antal16 stk

    Ingredienser

    • 50 g smør
    • 2,5 dl mælk
    • 25 g gær
    • 50 g sukker
    • 0,5 g safran
    • 1 æg
    • 1 nip salt
    • 450 g hvedemel
    • 32 jumborosiner
    • Æg til pensling

    Sådan gør du

    1

    Hæld mælk i en skål. ‘Smelt smørret i en lille gryde og hæld det i mælken. 

    Rør gæren i til det er opløst. 

    Tilsæt sukker, safran, æg og salt.

    Ælt mel i lidt ad gangen til dejen er glat og smidig.

    Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.

    Del dejen i 16 lige store stykker og rul hvert stykke til en pølse, som du former som et ‘S’.

    Tryk en rosin ned i hver ende. 

    Lad luciabrøddene hæve på bageplade med bagepapir i 30 minutter. 

    Pensl med æg.

    Bages ved 25 grader i 15 minutter.

    Luciabrød

    Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

    Skriv en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll til toppen