Luciabrød

Luciabrød

Luciabrød

Luciabrød

  • Forberedelse10 min
  • Tilberedningstid1 hr 30 min
  • Samlet tid1 hr 40 min
  • Antal16 stk

    Ingredienser

    • 50 g smør
    • 2,5 dl mælk
    • 25 g gær
    • 50 g sukker
    • 0,5 g safran
    • 1 æg
    • 1 nip salt
    • 450 g hvedemel
    • 32 jumborosiner
    • Æg til pensling

    Sådan gør du

    1

    Hæld mælk i en skål. ‘Smelt smørret i en lille gryde og hæld det i mælken. 

    Rør gæren i til det er opløst. 

    Tilsæt sukker, safran, æg og salt.

    Ælt mel i lidt ad gangen til dejen er glat og smidig.

    Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter.

    Del dejen i 16 lige store stykker og rul hvert stykke til en pølse, som du former som et ‘S’.

    Tryk en rosin ned i hver ende. 

    Lad luciabrøddene hæve på bageplade med bagepapir i 30 minutter. 

    Pensl med æg.

    Bages ved 25 grader i 15 minutter.





    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *