Pandekager er næsten altid et hit hos børn. De fleste foretrækker nok at få dem med syltetøj eller chokoladesovs, men majspandekager med fyld til aftensmad kan også gå an. Eva har i hvert fald selv bestemt aftenens menu og har hjulpet med at lave den.

Jeg har lavet denne ret med jævne mellemrum, siden jeg i lærte det i en hjemkundskabstime i folkeskolen.

majspandekager

Sådan laver du majspandekager med fyld

Pandekagedej:

150 g hvedemel
100 g majsmel
1 knsp salt
6 dl vand

Mel, majsmel, salt og vand røres sammen. Dejen skal helst hvile en halv time inden bagning.
Bages 2-3 min. på panden i lidt smør. Der beregnes ca. 3/4 dl dej pr. pandekage.

Fyld:

8 skiver bacon
300 g hakket oksekød
2 dl strimlet salat
2 tomater
100 g mellemlagret ost
Salt
Peber

Baconen klippes i terninger og svitses i en gryde. Kødet tilsættes og svitses med til det har skiftet farve. Krydr med salt og peber. Tilsæt salat. Ost og tomat skæres i tern og kommes i gryden. rør rundt og varm igennem. Fordel fyldet på pandekagerne og pak dem sammen.

Sauce:

1 lille hakket løg
20 g smør
1spsk mel
1 ds hakkede tomater
Sød chili
Hvidløgspulver
Tabasco

Løget svitses i smørret. Drys melet over. Tilsæt tomater med væde og kog godt igennem. Smag til med krydderier. Serveres varm til pandekagerne.

pandekager

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.