Har du smagt makrelmousse? Det smager himmelsk og jeg laver det af og til, når jeg kan få fingrene i en flot nyrøget makrel. Det er en delikatesse på frokostbordet hjemme hos os i weekenderne.

Forleden holdt fiskebilen foran vores hus og gik jeg som sædvanlig helt indkøbsamok. Der er altid så meget lækkert fisk og skaldyr, at jeg ikke kan begrænse mig. Jeg købte bl.a en stor flot røget makrel, som Nat og jeg kunne få på rugbrød til frokost.

Jeg brugte halvdelen af makrellen til en lækker makrelmousse, som vi spiste på ristet rugbrød, sammen med radiser, agurk og purløg.

Opskrift på makrelmousse med røget makrel

Du skal bruge

1/2 røget makrel

2 spsk creme fraiche

1 spsk mayonnaise

1/4 rødløg

Citronsaft

Salt og peber

Sådan laver du makrelmousse

Fjern skind og ben fra makrellen og riv kødet i mindre stykker

Bland creme fraiche og mayonnaise sammen i en skål.

Hak rødløget helt fint og bland det i skålen.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Vend makrelkødet i og server på ristet rugbrød.

Opskrift på makrelmousse med røget makrel

Husk at du kan gemme opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen. Følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration til lækre frokostretter, aftensmad, dessert, kage og søde sager.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.