Indtil den anden dag var det virkelig længe siden, jeg sidst havde fået maskeret blomkål. En af de glemte 80’er retter, som er gode at hive frem fra opskriftssamlingen af og til. Det smager jo skønt.

Maskeret blomkål minder mig lidt om forår og det passede jo næsten perfekt til det vejr vi havde i weekenden. Hvor var det skønt at se vintergækker, erantis og endda krokus fremme. Vi var lige kommet hjem fra vores vinterferie i Lapland, så det kan være det var derfor jeg mærkede foråret endnu tydeligere. Ihvertfald bestemte jeg mig for maskeret blomkål til aftensmad.
For mig er maskeret blomkål fin som hovedmåltid, med et godt flute til, men jeg ved at mange foretrækker det som forret eller til frokost. Et mellemstort blomkål med tilbehør, kan sagtens mætte 4-6 personer.

Du skal bruge
1 blomkål
1 lille iceberg eller anden salat
200 g rejer
2 dl ærter
1 citron
10 cherrytomater
3 hårdkogte æg
1 rød snackpeber
Dressing
2 dl creme fraiche
1 spsk mayonnaise
Lidt citronsaft
Salt og peber. Brug evt. hvid peber, hvis du ikke kan lide at det kan ses.
Sådan laver du maskeret blomkål
Fjern bladene fra blomkålen og kog det i letsaltet vand i 10-12 minutter.
Lad blomkålen køle helt af.
Fordel finsnittet salat på et fad og læg blomkålen ovenpå.
Anret med halve cherrytomater, ærter, æggebåde, rejer, finthakket peber og citron i både eller skiver.
Rør alle ingredienser til dressing sammen og hæl lidt af det over toppen af blomkålen og server resten ved siden af.
Pynt evt. med lidt dild eller purløg og server med lækkert flute.
Pingback: Torskefad med bearnaisedressing - Helt op til månen