Mums, for en lækker kage!! Det var vi alle sammen enige om, da jeg serverede medaljer med tobleronemousse til dessert forleden. De smager virkelig godt, er virkelig nemme at lave og virkelige nemme at få til at se fine ud. Nemme point på værtinde-kontoen, ik? 🙂

Medaljer med tobleronemousse

Originale medaljer er jo i virkeligheden runde og består af 2 småkager med creme eller mousse imellem og glasur ovenpå. Jeg valgte at bruge en hjerte-udstikker, bare for at gøre dem lidt mere specielle. Småkagerne kan laves flere dage i forvejen, hvis du opbevarer dem tør og køligt. Moussen kan sagtens laves dagen før. Så er det bare at lægge dem sammen og pynte dem, den dag de skal spises.

Du skal bruge

Småkager:
250 g mel
175 g blødt smør
60 g sukker
2 æggeblommer

Tobleronemousse:
1/2 l piskefløde
250 g toblerone
3 blade husblas

Medaljer med tobleronemousse

Sådan laver du medaljer med tobleronemousse

Småkager:

Ælt mel, smør, sukker og æg sammen med hænderne indtil alle ingredienser hænger sammen og dejen er blød og smidig.

Lad dejen hvile en times tid et køligt sted. Ikke i køleskabet, da dejen ellers bliver hård som smør.

Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i ca. 3-4 mm tykkelse.

Stik medaljer eller hjerter ud og læg dem på bagepapir på en bageplade.

Hvis dejen bliver for blød, så sæt den i køleskaber i 5-10 minutter.

Bages ved 180 grader i 8 minutter.

Tobleronemousse:

Læg husblassen i blød i 10 minutter i koldt vand.

Hak chokoladen og læg det i en skål.

Varm fløden op i en gryde. Sluk for blusset lige inden det koger.

Vrid husblassen og rør det i den varme fløde.

Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen mens du rører rundt.

Dæk skålen til med film og sæt det i køleskaber i mindst 6 timer.

Pisk tobleronefløden op så det bliver til at lækker mousse (pas på det ikke skiller) og fyld det i en sprøjtepose.

Sprøjt moussen på halvdelen af småkagerne. Jeg brugte en rund tyl og sprøjtede moussen på i dutter, der fyldte hele kagen.

Resten af småkagerne lægges forsigtigt ovenpå.

Pynt med glasur af flormelis, kakaopulver og lidt vand.

Medaljer med tobleronemousse

Medaljer med tobleronemousse

GemGem

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.